Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Amalie

Zpět na příběh

Chtěl bych poděkovat Nadačnímu fondu Pečovatel za příspěvky od dárců.Amálka se i přes svůj věk znaží být aktivní. Začíná se oteplovat,mamka uklízí,zametá.
Chodíme na větve do lesa na přiložění do kamen. Velikonoční svátky prožila Amálka v Krupce, kde ji v pondělní několik koledníků vyšlehalo.
Amálka ráda hraje člověče nezlob se a občas i vybaruje za pomocí asistentek omalovánky.
A to je vše na měsíc duben.

Amálka v březnu ráda sledovala oblíbený televizní Šlágr,když počasí dovolilo
jezdila na výlety.Snímek je pořízen v kadeřnictví koncem měsíce.
Přejeme veselé velikonoce.
Děkujeme za příspěvky

Víla Amálka prožila měsíc leden v poklidu,mamka má výhodu že nemusí sedět stále doma, jezdila na návštěvy, na snímku je pes pra vnuka Michala který přijel na návštěvu.

Zdravotní stav Amálky je uspokojivý.

Novém roce přeji všem klientům a pracovníkům Nadačního fondu Pečovatel, hodně štěstí, zdraví a lásky.

Víla Amálka měsíc listopad vzhledem k počasi prožila vetšinou doma,pomáhala při vaření,úklidu,hrála člověče nezlob se a občas
vybarvovala obrázky.Koncem měsíce dostala infuzi,mamka přes snahu všech odmítá vetší spotřebu tekutin.

V říjnu už je chladnější počasí,cestovat se moc nedalo.Snímek který jsem vám poslal ukazuje mamku po koupání, Amálka je v dobré náladě což je málo kdy.Děkuji za příspěvky.

Měsíc září prožila Amálka cetováním,slavila narozeniny syna Václava,navštívila picerii v Krupce, geriatrii v Ústí, zámeckou zahradu Teplicích a fast food festival kde ochutnala krevetové tašťičky. V září navštívili mamku příbuzní Amálka měla velkou radost.
V řijnu nashle.

 

Amálka si měsic srpen užívala.  Cestovala, veselila se, ale také trochu trpěla, když upadla při chůzi. Naštěstí následky nejsou vážné a tak se těšíme na září.

Od začátku června se Amálka přpravovala na 95. narozeniny které měla 9.6.Nejprve slavila doma v Tepicích a potom na Cínovci s rodinou.V měsíci červnu Amálka také dost cestovala.Navštívila hrad Krupka,byla na zmrzce,každý výkend jezdila na chalupu kde se pracovala.To je asi vše co jsem vám chtěl
o Amálce napsat.

Záčátkem dubna se Amálka připravovat na velikonoce pekla perník ,vybarvovala omalovánky,čekala koledníky,letos bohužel žádný nepřišel.Navštívila pálaní čarodějnic kde potkala své známé.Měsíc duben byl pro maminku v pohodě.

Měsíc březem proběhl v poklidu,sestřička která maminku dvakrát týdně kontroluje je spokojená,pokud nám to počasí dovolilo jezdil jsem s maminkou na procházky.V měsíci březnu navštívila Amálka dr.geriatričku medikace léků zůstala beze změn,pani doktorka nám doporučila vetší příjem tekutin.
Začiná příprava na velikonoce.
Děkuji za příspěvky pro maminku.
Užijte si Velikonoční svátky.

Svátky máme za sebou,maminka s asistentkou paní Vlaškovou odstrojila stomeček, dále asistovala p. Vláškove při výrobě meruňkového koláče(výborného)na chalupě vKrupce uklízela dvorek,už aby bylo jaro.
Děkuji.

Zdravim nadační fond pečovatel,přeji vám v roce2023 hodně stěstí zdravi a lásky.
Měsíc prosinec byl ve znamení příprav na vánoce,Amálka asistovala při pečeni vánočiho cukroví,připravě bramborového salátu,řízků a zdobení vánočního stromku.V průběhu svátků navštěvovala Amálku vnoučata.Se zdravotním stavem maminky byla dr.geriatrička spokojená.
Děkuji.

Měsíc listopad proběhl celkem v pohodě,vzhledem k špatnému počasi nemůžeme chodit na procházky,koncem listopadu začala Amálka péct vánoční cukroví s asistentkou Simonou.

Maminka měsic řijen prožila v klidu,její zdravotní stav a pitný režim se mírně zlepšil,slavila svátek s pečovatelkou Štěpánkou,těšíme se na další měsíc.

Od začátku září byla Amálka aktivní,hrála člověče nezlob se,jezdila na chalupu uklízela,slavila narozeniny svého staršiho syna a pravnuka,od začátku září měla maminka problém s pitím tak že od 27.9 do1.10 byla hosptalizavána v nemocnici.Měsíc říjen bude snad lepší.

Srpen prožila Amálka v klidu, jako každý měsíc pomáhala vařit, jezdila na chalupu, na kafíčko, jediný problém je pitný režim.

11.7 slavila Víla Amálka svůj svátek a narozeniny asistentky paní Vláškové.

Měsíc červen prožila Amálka oslavami a cestováním, zdravotní stav maminky se mírně zlepšil dle dr.geriatricky,stav dehydratace je také lepší. Hezký den.

Zdravíme fond Pečovatel a přejeme mnoho spokojených klientů.
Dnes naše maminka Amálka Štádlerová slaví 94 let. Těší se ze života, má ráda lidi a společnost, ráda pomáhá s domácími pracemi, s vařením, nebo na zahrádce. Je spokojená a zdravíčko zatím s ohledem na věk také celkem slouží.
Mějte se krásně

Měsíc květen byl pro vílu Amálku příznivý,zdravotní stav se zlepšil i díky lepšímu počasí,jezdíme na výlety navštívili jsme hrad Krupka, chodíme do zámeckého parku v Teplicích a na kafíčko do cukrárny.Děkuji za příspěvek.

Měsíc dubem byl sluníčko i zataženo. Maminka má stále problém s přjímáním tekutin. 2×měla již infuzi, nevim si rady. Asistentky, pokud to počasí dovolí, jezdí s Amálkou na
procházky a doma hrají hry. Na víkend jsme často v Krupce. Tak snad měsíc květen bude pro vílu Amálku více sluníčka. Zdraví vás syn Vladimír.

Měsíc březen byl pro vílu Amálku náročný, často si stěžovala na bolest a pálení při močení, absolvovala několik návštěv u lékařů, pije čaje dostala léky tak uvidíme, začíná se oteplovat tak chodíme  na procházky, jezdit na návštěvy, nákupy,maminka pomáhá v kuchyni v sobotu jedeme na chalupu kde zůstaneme do pondělí,děkuji za příspěvek.

Zdravíme fond Pečovatel a děkujeme za poskytnuté hodiny pro Amálku.

Amálka prožila ve zdraví Vánoce s rodinou, drží se dle svých možností v dobré náladě.

S osobníma asistentkama při službách spolupracuje při domácích pracech a vaření, moc ráda pomáhá. Trénuje paměť, hrají deskové hry, trénují písmo.

Synové Vláďa a Vašek se starají s velkou láskou a obětavostí, pokud chybí asistenční hodiny, skvěle péči nahradí.

1.2 2022 jede Amálka na kontrolu na geriatrii.

Dobrý den,

Chtěl bych poděkovat nadačnímu fondu Pečovatel za příspěvky od dárců. Denní režim víly Amálky začíná podáním léků, snídaní mezi 8 a 9 hodinou, ranní káva + pečivo, několikrát v týdnu za asistence pečovatelek k Heweru pomáhá víla Amálka při přípravě oběda. Po obědě bývá káva nebo čaj a moučník. Během dne Amálka občas pospává, odpočívá.
V týdnu je zde 3x asistence zdravotních sester a dávají pozor, jak se mamince Amálce daří. Trénují společně chůzi za pomoci chodítka. Amálka prodělala několik pádů, ale je v pořádku a daří se jí dobře v domácím prostředí. Minimálně 1x týdne rehabilitujeme a cvičíme. Amálku koupeme za asistence mě – syna a asistentky.
U doktorky, která se specializuje na nutriční výživu jsme objednaly Nutridrinky, které mamince moc chutnají. S domácí péčí o maminku mi pomáhá ještě můj starší bratr Václav a jeho manželka Zdena, která pomáhá s obědy.

Dobrý den, maminka se z úrazu pomalu uzdravuje, ruka se hojí.

Byli jsme v Masarykově nemocnici v Ústí n/L na vyšetření na oddělení geriatrie, kde nám byla pozměněné meditace.

Jsme také pozvání na tento čtvrtek k výživové poradkyně, která nám doporučí jak selépe stravovat. Informovat Vás budu v příští zprávě.

Mějte se hezky a děkuji za asistenční hodiny

Vladimír Štádler

Naše víla Amálka plně využívá asistenčních služeb a s péčí asistentek je velmi spokojená. Její zdravotní stav je momentálně bez větších změn až na to, že upadla a má menší bebí na ruce. Věříme, že bude brzy v pořádku. Jinak je v dobré náladě, I nadále rádi využijeme všechny potřebné asistenční hodiny.