Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Jaroslav

Zpět na příběh

Všechny hodné lidičky ,kteří pomáhají zdravíme.

Tak snad už bude klid. Stabilizujeme se doma. I když vše není ještě ok  snažíme se  zvládat. Už jsme byli i venku.

Minulý týden ještě v noci záchranka a v sobotu pohotovost na ARU,kde mu vyměnili Tracheostomii,nemohl dýchat,dusil se ,byla ucpaná.

Učíme se odsávat,máme jiný režim. V noci vstávám a odsávám 3-6 x za noc,tak jsme museli i ráno nastavit jiný režim ,aby se to vše dalo dlouhodobě zvládnout.

Začátky jsou vždy složité,tak ještě nemáme všechny pomůcky,co k Tracheostomii potřebujeme  a tak jsem vděčná maminkám v podobné situaci ,že nám cévky na odsávání a filtry na dýchání dali.  Děkujeme.

Ještě jsme nestačili vyzvednout masáže do domu na které jste nám darovali finance. Ale snad brzy bude nějaký ten relax,už bych ho nutně potřebovala. Jsem tak moc přetížená,že mám časté výpadky paměti a hodně mě to omezuje.

Všem Vám přejeme ,aby už hřálo sluníčko a měli jste se hezky.

Milí dárci,

Jára je po měsíci a půl konečně doma z ARA,kde byl od vánoc už potřetí.  Operačně mu byla zavedena Tracheostomie.

Radost nám netrvala dlouho! Po příjezdu z nemocnice ve 12 hodin se natolik zhoršil jeho stav,že jsem ve 24 volala záchranku. Znovu ho chtěli odvézt do nemocnice. Ale po čtvrté už fakt ne.

Dostal ATB a po konzultaci s nemocnuicí ho nechali v  domácí péči. . Teploty 39 ,každých 5 min odsávat,chladit,polohovat,pít ,aby  ten zákeřný bacil porazil mně stálo tři dny a tři noci beze spánku. Na vše sama . Nevím zda žiju !? Chodím v mrákotách ,ale Jára je na tom lépe,tak silné křepelky to zase zvládnou.  Držte nám palce.

Kdo nezažije ,nepochopí tolik bolesti,utrpení a psychické zátěže.

Obdivuji všechny ty maminky ,co se starají o nemocné děti a trpí za ně.

Vážení přátelé,

musím Vám napsat,že Jaroušek je už týden v kritickém stavu na ARO v umělém spánku,zaintubovaný,aby za něj dýchal přístroj.

Ze zánětu plic po chřipce Typu A se vyklubala celková sepse organismu.

Čeká na oprační výkon,Tracheostomie.

Jsem zase k smrti vyděšená a modlím se za mého milovaného Jarouška,který je pro mně vším na celém světě.

Buďte s námi.

Už nevím,co Vám psát.

Jsem ve stresu,vypsychlá a neštˇastná. Járu odvezla zase RZS a ležel na ARU na kyslíku s tím ,že nemůže dýchat,že má zúženou tracheu.

Nakonec po vyšetření ORL,že je to ještě dobré a řešit se to nebude.  Jsme doma. Jsem moc ráda a vděčná,že to takto dopadlo ale řešit to musíme.

Kašle ,stále hrká,vysí mu sliny v krku. Odsáváme. To jsou noci,to pochopí maminky ve stejné situaci,že nemůžete ani usnout.  Běží kyslík,to je rachot.

Držte nám palce ,atˇ už je vše dobré, já už nemůžu.

Všem moc děkujeme.

Chtěla bych Všem dobrým lidem, kterým není osud druhých lhostejný ,úžasné a pracovité Monice do Nadačního fondu Pečovatel a skvělému borci Dee Thane ,který měl dnes krásný a legrační vstup na youtubu, kde se vybrala pro potřebné top suma z celého srdce poděkovat.

Slovo ,,děkuji“ je slabé slovo toho ,co cítím uvnitř mého srdce.

Jsem k smrti unavená,stálou péčí  a strachem o Jarouška a stálým nedostatkem finančních prostředků,které mně dost ubíjí. Mnozí si neuvědomují,že dostane na péči o sebe postižený a ten ,kdo se o něho 24 h.denně stará nemá nic. Z péče musíme hradit bydlení a vše okolo,jídlo,léky a asistentku a nic nám nezbyde.

Proto opravdu děkuji za úžasnou a srdečnou pomoc Všem těm úžasným lidem. Jste naši Andělé. Jára a mamka Křepelkovi

Milí dárci,máme za sebou perné dny.

Jára se dusil,RZS byl odvezen do nemocnice . Nechali si ho na JIP,vyplachovali plíce. Měl zápal plic z nějakého bacilu. Vypadalo to opravdu vážně,jenže ,Jára je silný kluk,tak tovšechno zvládl. Už je doma ,je na kyslíku a ATB.

Sáhla jsem si hrůzou zase na dno!

Moje mamka byla v Motole na těžké operaci ,kdy jí vzali 20 cm střeva. Dostala zánět a také to nevypadalo dobře. I ona je už doma a já se mám ,co ohánět abych to tady vše zvládla. Dva marodi . Potřebuji hodně síly,kterou ,bohužel, nemám .

Držte nám palce.

Všechny dárce moc zdravíme a mockrát děkujeme za pomoc hodných lidiček.

Jára je momentálně zdravý, ale stále pokašlává, tak nám nezbývá nic jiného než stále odsávat hleny z krku i když je to pro něho moc nepříjemné. Ale paní doktorka na nosním říká, že odsávat musíme. Je to stále dokola. Jednou je dobře a jednou je hůř. Vy nás držíte  nad vodou . Díky vaší podpoře máme pomoc v naší asistentce. Děkujeme.

Milí dárci,děkujeme za příspěvky,moc si toho vážím.

Byla jsem s Járou na roční kontrole a na CT mozku a vše je v uvozovkách v pořádku.

Jinak prožíváme nekončící léto a sluníčko stále na zahrádce. Jsem ráda a vděčná ,že si můžeme s Járou takto v klidu užívat.

Užívejte i Vy sluníčka a vypadá to,že pak skočíme rovnou do vánoc.

Máme Vás rádi a objímáme Vás.

Srdečně děkujeme Všem ,kteří podpořili žetonkem ,,Nadační fond Pečovatel“ v Tesco- Hradci Králové a Jaroměři. Díky Vám dostane Jára  zaplaceno 307 hodin asistenční péče.

Já s Járou a naší asistentkou jsme jeli projekt v Tesco také podpořit.

Díky Všem ,kteří pomáháte.

Tak Jára je z tepla a počasí nemocný. Zahleněný ,odsáváme . Dostal ATB. Tak si umíte představit,jak to asi u nás vypadá. Všechny moc pozdravujeme  a přejeme všem krásné léto. Moc děkujeme všem lidičkám ,kteří Járu podpořili v Tesco Jaroměř žetonky. Doufám,že vyhrajeme a zaplatí se nějaký měsíc Nadačnímu fondu Pečovatel.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili ,všem kteří přispěli a prostě všem hodným lidičkám za podporu Nadačního fondu Pečovatel na krásném dni v Radonicích.

Také děkujeme všem sponzorům, moc si vážíme ,že pomáháte.

Pro nás to bylo velice krásné a rádi jsme viděli spoustu hodných lidiček ,ale bylo to zároveň hodně náročné. Jára večer dostal teplotu. Už je ale dobře.

Srdečně děkujeme ,že můžeme být součástí Pečovatele.

 

 

 

Náš Jára oslavil krásných 31 let.

Přišel mu gratulovat kamarád Míra ,který ho celých deset let neopustil.

Gratulovala i naše asistentka Věrka se svojí kouzelnou holčičkou.

Přeju tomu svému Jarouškovi hodně zdravíčka ,které tolik potřebuje a hodně dobrých lidiček ,kteří na něho myslí.

Moc se těšíme na Radonický den ,kdy zase uvidíme další dobré duše.

Děkujeme Vám za podporu a moc se na Vás těšíme ,tak  nezapomeňte  přijít 24.6. do sportovního areálu v Radonicích.

Jára má nový PEG ( hadička do žaludku na přijímání potravy), byl to ale mazec. Z ničeho nic hadička vypadla ze žaludku a zůstala díra z které se hrnulo jídlo ven.

Tak jsme se projeli záchrankou do nemocnice a Jára dostal do žaludku provizorní hadičku a ráno na sál na nový PEG.

Bylo to trochu hrůzostrašné ale už je vše v pořádku. Maminka byla dost vyděšená a stres přinesl únavu, tak se z toho dostávám.

Jinak je vše v pořádku a moc Vás Všechny pozdravujeme.

Moc bych chtěla znovu poděkovat úžasným dámám za jejich balíčky. Nejen za kapičky do očí pro Járu ale i za milé dárečky v balíčku. V posledním balíčku ,který přišel dnes ,byla  čokoláda. Je to moc milé a krásné překvapení, když balíčky rozdělávám. V každém balíčku je  zabalená krásná energie .Dámy jste úžasné . Srdečné poděkování posílám Všem.

Chodíme s Járou každý den ven a užíváme si sílu krásného jara.

Vám Všem milí naši andělé přejeme krásné prožití Velikonočních svátků. Užívejte si každou minutku ve Vašich životech ,každá minuta je velice vzácná.

Přátelé,

tolik se těšíme na sluníčko a na jaro ,je to nejkrásnější období . Chodíme každý den ven a nabíjíme se.

Venku nám kvetou Sněženky, je to nádhera. Už jsme s Járou pracovali na zahradě. Vykopávali jsme naše vypěstované Topinambury. Brambory nám už došly, všechny jsme je snědli, tak  je řada na vzácnost. Nasbírali jsme 5 kbelíků ze dvou metrů záhonu.

Prostě si užíváme  každý den spolu a doma.

Přejeme Vám také krásné dny a srdečně děkujeme.

Naši milí přátelé a velcí pomocníci,

přejeme Vám Všem v roce 2023 ,nejen hodně zdraví, ale také hodně upřímných přátel, hodně radosti a pohody do všedních dnů.

My jsme s Járou štˇastní ,že jsme se uzdravili a budeme si moc užívat, když jsme vánoce promarodili.   Začínáme se začátkem roku s novou energií.

Pro Jarouška bych si moc přála ,aby byl zdráv a byl hlavně štˇastný ,tam někde uvnitř jeho mysli a nic ho nebolelo.  Pro sebe  si přeji, hodně sil a energie ,protože já štˇastná jsem ,mám Járu. Miluji ho nadevšechno na světě.

Děkujeme hodným lidičkám za úžasnou pomoc ,které se nám dostává. Jste úžasní ,bez Vás by to nešlo!

Poprosím …dobří andělé ,Jára by opět potřeboval kapičky do očí ,, Hyaldrop“. Tolik jsme jich od Vás dostali a už jsou všechny vykapané.

Srdečné děkuji.

Milí dárci a milí lidé, kteří máte srdíčko na pravém místě, Vám Všem chci poděkovat za úžasnou pomoc ,které se dostává nám všem v Nadačním fondu Pečovatel.

Každá z rodin má svá bolístka a snaží s nimi den ,co den ,svádět velký boj. Díky Vám a Vašim darům se nám dostává pomoci od našich asistentek ,bez ,kterých ,by tento boj byl prohraný.

Srdečné poděkování, hodně zdraví, hodně lásky a krásně prožité Vánoční svátky ,Vám Všem přeje mamka a Jára Křepelkovi

Milí hodní lidé ,

konečně chodíme ven a je nám hezky.  Na Martina nám napadl první sníh, naštěstí zase roztál.

Jen jsme ještě nevyjeli s elektrickým vozíkem, nemáme ho ještě upravený.

Pomalu se chystáme na Adventní svátky a tak zdobíme ,aby nám bylo příjemně  a mohli si svátky pěkně užívat.  V neděli chceme zajet do Náchoda na rozsvícení Vánočního stromku, máme se zase na co těšit.

Děkujeme hodným lidičkám za penízky do Pečovatele na naše asistenty . Moc si vážíme každé korunky. Je to veliká pomoc pro nás ,naší asistentku potřebujeme čím dál víc . Bez její pomoci si náš život doma neumím představit.

Děkujeme .

Jára je zase nemocný, kašle ,odsáváme z krku hleny. Byl nemocný 10 dní ATB . 7 dní zdráv .

Jsem z toho unavená ,jako na chřipku.

Tak se nezlobte ,že více nenapíšu. Určitě bude zase lépe.

Přejeme všem krásné babí léto.

Skvělí hodní lidé ,

srdečně Vám děkujeme za darování elektrického vozíku .

Srdečně děkujeme Všem zlatým lidem ,kteří přispěli na nové baterie a srdečné poděkování úžasné Monice ,která vše zprostředkovala a vozík velikým autem přivezla. Je moooc šikovná.

Máme velikou radost. Vozík jsme s Járou vyzkoušeli a je super. Musíme udělat ještě úpravy aby Jára seděl ve vozíku bezpečně a z Pojištˇovny dorazí podsedák.

Bohužel si ho neužijeme ,protože Jára těžce onemocněl. Vysoké teploty a obrovské zahlenění. Letěli jsme s ním a asistentkou do nemocnice. Chtěli si ho tam nechat ale zkoušíme to zvládat doma. 10x za hodinu odsávám hleny z krku a dnešní noc 3x jedna hodina spánku.  A to máme ještě auto v opravně, tak nám ho půjčili bez přední masky ,tak to byla fakt super jízda.

Doufám ,že než se Jára zase naplno zotaví ,že nebude venku sníh.

Zítra 28.9.  všem přejeme krásný sváteční den .

Milí lidé ,

tak s Járou jezdíme po kontrolách ,zda je v hlavě vše v pořádku. Má v mozku Shunt ( hadička ,která odvádí přebytečný Mozkomíšní mok),Jára má Hydrocefalus(rozšířené komory). Už jsme byli na EEG a čeká nás ještě CT. V tomto horku ,které bylo minulé dny ,byla jízda a celý den v Hradci dosti náročná .

Doufáme ,že mozková epilepsie nemá žádnou aktivitu a výsledky budou dobré .

Naše asistentka měla dovolenou a já byla na Járu sama a můžu vám říci ,že jsem naprosto ko. Jsem úplně schvácená ,bez síly a energie. Včera se přidala ještě deprese. Prostě hlavou proběhne nějaký vjem a vzpomínka na den ,kdy Jára odešel a tíha u srdce s tím spojená a depka jako vyšitá je tady. Doufám ,že brzy odejde, protože se s ní nechci kamarádit. Říkám si jak to je ve filmu ,,Hodinový manžel“ ,ty nejsi moje deprese ,ty jsi někoho jiného a loučím se s ní.

Jsme s Járou bojovníci a musíme bojovat a vyhrát.

Dobrý den Všem,

máme stále velká horka, jsou  náročná pro všechny . Zůstáváme doma a chodíme ven až po 16 hodině. Jára má rýmu a kašel,tak není zrovna nejlépe. Věřím ,že bude brzy dobře. Vaříme bylinkové čaje ,Heřmánek,  Cibulku  a med.

Naše asistentka má dovolenou ,musíme zvládat sami.

Všem přejeme ,přežíjte léto ve zdraví a držte se! Děkujeme za pomoc .

Děkujeme za krásný  den ,který jsme mohli prožít s Nadačním fondem Pečovatel na akci Radonický víceboj.

Atmosféra byla příjemná ,jídlo dobré, celková akce nezapomenutelná. Jen to horké počasí nás poněkud zmohlo. Jednou za rok někam s Járou jedeme a rozbilo se nám auto hned po 2 km.  Za dvě hodiny opraveno a mohli jsme s vypětím sil pokračovat.

Ale stálo to zato. Spousty sponzorských darů ,první místo Járova teamu v Pinpongu a krásné fotky s hosty akce. Děkujeme, že jsme mohli být součástí.

Tak ,ten můj Jára je už velký chlapák, oslavil  30 .narozeniny.

Jsme ,tolik  šťastní, že jsme spolu.

Milovaný Jaroušku, basnička pro Tebe od maminky –

Můj milovaný synku,

jsi moje dítě Boží,

miluji Tě tolik ,až to bolí.

Jsi můj Jára milovaný,

Tvoje tvář, Tvoje čelo ,září jako slunce

pro mé srdce.

Každá minuta vedle Tebe je zázrak ,

který přijímám ,jako velký dar.

Můj milovaný synku,

děkuji Ti za každou chvilku.

Vážení a milí,

velice děkujeme za kapičky Hyaldrop do očí, kterých není nikdy dost. Jste moc hodní a jsem vděčná ,že mám kolem sebe tolik hodných lidí.

Konečně je krásné počasí a my můžeme s Járou ven na sluníčko. Včera měl Jára svátek a dostal 10 krásných kuřátek od naší slepičky.

Moc si užíváme dní ,když je vše v pořádku a my oba jsme zdraví.

Přejeme všem krásné jaro a děkujeme ,že jste !

Zlatí dárci, kterých je ,bohužel, jen malá hrstička, srdečně děkujeme, že si na nás vzpomenete.

Tento měsíc byl,tak kritický,že už nemám silu. Jak nám přišla asistentka po nemoci do práce a já měla zimnici,tak to byl také Covid. Bohužel ,onemocněl i Jára. Měl celý týden 40 teploty a já v zimnicích dávala tvarohy na nohy a celé 4 dny jsem nespala. Co hodinu dávala obklady ,léky a bála se usnout. Járovo srdíčko bojovalo o život. V nemocnici nám dali jen ATB a poslali domů ,bez testu na Covid a další pomoci. Za pár dní v kritickém stavu ,jsem se s velkou silou vnutila do nemocnice,kde nás začali léčit na Covid. Lék na Covid jsem opět pro Járu musela vybojovat!! Řekli ,že je kontraindikační na léčbu,pro lajky…léčba je drahá a Jára nemá nárok !!! Opět vybojovat léčbu. Už nemůžu,stále bojuji proti systému ,proti zlým lidem,a těch ,bohužel není málo . Je to , tak namáhavé ,když jsem fit natož ,když nemám sílu a jsem sama nemocná. Nikdo by nevěřil s čím vším se stále potýkám. Přece Jára je moje dítě a je to živý člověk ,proč!!!!nemá nárok a právo na to  na co ostátní ,kteří právo a nárok mají. Je to tolik smutné. Tomuto rozumí jen rodiny ,které mají někoho v komatu a ví,že je to u nás nastavené,že pro tyto lidičky je vše zbytečné. Mohla bych o tom vyprávět.

Jára byl 10 dní na kyslíku . Už jsem vysláblí  doma ,ale živí a zdraví. Dáme se zase dohromady a budeme bojovat dál.

Prosíme o podporu na naší asistentku. Nenechávejte nás v tom sami. Prosím!!!! S úctou a pokorou děkuji.

Naši úžasní andělé, kteří nám pomáháte ,jsme tolik vděční. Děkujeme.

Tento měsíc byl mazec. Naše asistentka Věra nám onemocněla s Covidem a my zůstali sami .

Bylo to tak náročné vše dělat sama a starat se bez odpočinku 24 hodin denně ,že jsem z toho onemocněla a tři dny měla zimnici a celý člověk mě bolel. Musela jsem udělat jen základní věci, přebalit Járu a dát jídlo. Jinak nic nešlo. Bylo to opravdu hrozné.

Asistentka už tento týden funguje a já se dávám do kupy.

Přes to všechno máme velkou radost ,že jsme od Nadace ČEZ dostali pro Járu masážní křeslo ,které nám ušetří ruce a Jára se v něm cítí moc dobře.

Hodně štěstí ,zdraví v roce 2022,Všem skvělým lidičkám, Všem do Nadačního fondu Pečovatel a naší skvělé asistentce Věrce.

Atˇ ten další rok je lepší nežli  ten minulý a všichni, atˇ jsme zdraví , štˇastní a jsme v blízkosti našich rodin.

Pro mně s Jarouškem prosím, atˇ můžeme být stále spolu doma a zdraví.

Děkujeme.

Krásné Vánoční svátky  Všem hodným lidem.
Děkujeme za Vaši úžasnou pomoc.
Hodně zdraví a štěstí do Nového Roku. Jára , mamka a asistentka Věra.

Těšila jsem se do divadla na Lakomce ,těšila jsem se na hodné lidi kolem sebe, těšila jsem se na holky z Nadačního fondu Pečovatel a nic z toho nebude. Nikoho zase delší dobu neuvidíme.  Bojím se , že zase zůstaneme sami, bez návštěv a blízkých lidí. Zase budou hovory ,jen přes telefon.  Ale přes to všechno jsme s Járou spolu a to je nejvíc!!!

Upřímnou soustrast  Všem rodinám a lidem , kterým Covid vzal někoho blízkého. Hodně síly Všem lidem  v dalším boji.

Naši milí andělé,

čím dál tím více si vážím Vaší úžasné pomoci ! Díky Vám máme u sebe asistentku Věru, která je nezbytnou součástí naší malé rodinky. Bez ní už bych to opravdu nezvládla. Mám čím dál horší zdravotní problémy  a delší dobu nemám na Járu sílu.  V noci ,když ho přebaluji a polohuji, tak si myslím ,že ho s tím prostěradlem už nezvednu, děsím se chvíle ,kdy to nedám.

Jak já jsem Vám Všem dárcům a Všem v Pečovateli vděčná!!!!

I Jarouškův zdravotní stav je stále nahoru a dolů a já už jsem z toho  i psychicky úplně mimo.

Jen doufám, že už někde blízko na nás čeká věta  ……. a zase je dobře!

Posílám  ze srdce DĚKUJI !

Dobrý den,

Jára má po operaci ,,PEG“ ( hadička do žaludku na krmení), vše proběhlo bez komplikací. To víte ,moje psychika na bodu ,,0″ .

Hned další dny jsme řešili bolavé ucho.

Ale už je dobře.

Chodíme s asistentkou ven ,pracujeme na zahradě. Právě češeme jablíčka. Snažíme se zpříjemnit každou chviličku.

Děkujeme za podporu,která pro nás tolik znamená.

Dobrý den Všem,

počasí je příjemné, začíná už babí léto, tak s Jarouškem odpočíváme. Zasloužený relax v teplé vodě.

V září začínáme jezdit na Logopedii do Hradce. Také má Jára nového maséra, tak musí dát tělo do pořádku po těch jeho nemocech aby mohl odjet na Rehabilitační cvičení do Liberce.

Všechny Vás moc pozdravujeme a užívejte zbytky sluníčka a volna.

Děkuji za nádherný den na sportovní akci ,,Radonický pětiboj“.

Úžasný den ,úžasní lidé a úžasní sponzoři. Z tomboly jsme si odvezli spoustu nádherných cen. Tým za Járu vyhrál,kluci ,děkujeme.

Úžasný lidičky nám darovali svojí výhru ,Medovník a od andělů jsem dostala nový mobil, slzy mi tekly proudem. Už jsem ho moc potřebovala .Srdečné děkuji,děkuji,děkuji…….

To byla velká kompenzace za balíček ,který jsem dostala minulý měsíc s kosmetikou ,bohužel nebyl pro mně a musela jsem ho vrátit..popletená adresa.

Moc si Vás Všech úžasných lidiček vážím.  S úctou Jára a mamka

Sluníčko,pohoda ,už jsme to opravdu potřebovali !!!

První procházka do Polské Kudowi ,park nádherný ,vše kvete.

První koupání venku s kamarádem Mírou ,úžasné.

Pane Bože ,prosím ,atˇ nám to dlouho vydrží !

Srdečně děkuji Všem za pomoc ,naší asistentce Věrce za péči, všem hodným lidičkám za kapičky do očí pro Járu a Lékárně Pilulka za nádherný balíček plný kosmetiky, jen a jen pro maminku. Byla jsem dojatá.   Jsem opravdu moc vděčná.

S úctou a pokorou  Járova maminka

Jára oslavil krásné  29 narozeniny a zdravíčko se mu také vylepšilo. Už,už je skoro zdráv! Modlím se aby mu to konečně vydrželo. Už chodíme ven, ale zlehounka a na chvíli.

Stálo mě to zase mnoho ale opravdu mnoho sil.

Děkuji Vám Všem za úžasnou podporu, Nadačnímu fondu Pečovatel srdečné poděkování ,že stojí při nás . Jsme  Vám vděční, že můžeme mít  asistentku Věru, která nám moc pomáhá.

Děkujeme.

Vážení a milí dárci,

co napsat! Jsme stále doma ,bojujeme se zápalem plic, zánětem dutin a oka. Je to náročné.

Bez asistentky a její pomoci to nedáme. Děkujeme za každou hodinu.

Budu věřit, že se už Jára uzdraví a že bude lépe. Je to nekonečné.

Vám Všem hezký pozdrav.

Tak jsme zase nemocní a oba. Jára je zahleněný ,je po ATB a nějak to nepomohlo, zítra míříme znovu na plicní. Stále odsáváme z krku hleny. Já opět se zády a hrozná únava.

Co Vám mám povídat,je to stále stejné . Nic nezažijeme a jsme rádi,že to zvládáme.

Myslete,prosím na nás. Děkujeme ,že nás podporujete  a za každou hodinu asistence jsem čím dál vděčnější. Děkujeme.

Milí naši dárci,

konečně po hodně dlouhé době Vám můžu napsat, že se máme hezky. S prvním sluníčkem se nám zlepšila nálada a těšíme se na jaro . Chodíme už každý den ven. Jára je konečně zdráv a čekáme jen na vyšetření mozku – EEG. Já jsem také nabila nějakou tu energii, tak si užíváme po půl roce marodění krásný únor.

Na cvičení ale nejedeme ,kvůli Covidové situaci, musíme být hodně opatrní, než Jára bude po vyšetření. I když věřím, že je vše v pořádku.

Budeme stejně stále odpočívat a těšit se ,že je nám dobře. Moc za to děkuji.

Díky Vám nám celou dobu naší krize pomáhala naše  asistentka Věrka a my jsme za to velice vděční.

Posíláme Vám Všem srdečné poděkování

 

Dobrý den Všem v Novém roce,

začnu pozitivně, Jára dostal nový přístroj ,,Kašlací asistent“, který mu pomůže odkašlat a procvičovat plíce. Zaučila se i naše Asistentka.

Jára byl na kontrole v Praze na Neurologii a není s hadičkou v mozku ,,V P Shunt“ něco v pořádku. Čekáme na vyšetření EEG a následně na Magnetickou rezonanci. Doufám,že se vše dá do pořádku.

Jinak ,zánět močových cest a dutin po tolika ATB ustupuje. Jára už konečně chodí ven. U nás máme hodně sněhu ,tak je to příjemné.  Trvalo to 3 dlouhé měsíce.

Všem dárcům z celého srdce děkujeme za úžasnou podporu. Děkujeme za balíčky k vánocům od hodných dušiček, moc ale vážně moc mě to potěšilo.

Vás hodných a skvělých lidiček je na štěstí na tomto, né zrovna dobrém světě ,ještě hodně.

Mějte se ,tak šťastně , jako já s Járou, kdy si vážíme každého nového rána, že se spolu vzbudíme a můžu se k Járovi naklonit a dát mu pusinku a říci ,dobré ráno zlatíčko.

Tak posíláme i my Vám Všem pozitivní pusinku.

 

Milí dárci ,

chtěla bych Vám srdečně poděkovat za Vaší velkou pomoc v podobě finančních příspěvku na asistenční hodiny,držíte nás nad vodou. Děkuji také Vám skvělým dárkyním za Oční kapičky pro Járu a dárečky pro maminku. Je to opravdu krásné a moc mě to potěšilo. Ani si neumíte představit ,jak moc to pro mně znamená,když vím ,jak na nás myslíte.

Také bych chtěla poděkovat Nadačnímu fondu Pečovatel,že se o nás ,tak hezky starají.

Všem přejeme s Járou krásné ,pohodové Vánoční svátky a hlavně Všem hodně zdravíčka,které je pro nás Všechny to nejdůležitější.

Posíláme hezký pozdrav s naší asistentkou Věrou.

Prosíme ,dále zůstaňte s námi. Bez Vás to nejde.

Milý dárci ,

srdečně Vám děkujeme za podporu. Jsme  moc vděční,že nám pomáháte.

Děkuji Nadačnímu fondu pečovatel za úžasnou starostlivost.

Jára je stále nemocný a mě není z toho dobře a ještě mě berou neskutečně záda,tak se nezlobte ,že více nenapíšu.

Všem Vám přejeme krásný předvánoční čas.

Milý dárci,

děkujeme ,že v teto složite situaci na nás myslíte.

Jára je zase nemocný. Nemá Covid ale je hodně zahleněný ,odsáváme a cele noci musím být vzhůru. Je to moc náročne.

Ještě ,že ráno dorazí asistentky na střídání. Mnohokrát děkuji.

K tomu  má Urologický  zánět ,tak má  dvoje Antibiotika.

Jsme zavření stále doma. Všem hodně sil!!!

Hurá ,máme novou asistentku.

Vše bylo trochu komplikované. V mém, né zrovna dobrém stavu, jsem zaučovala novou asistentku,která nám ,bohužel ,nenastoupila.

Hewer nám ale sehnal novou asistentku,kterou jsem opět zaučovala a bylo to pro mně velice vysilující. Jsem ale velice ráda ,že Pavla je učenlivá,vše jí  jde samo. Od tohoto týdne se již vše ustálí a bude lépe.

Zdravotně na tom nejsme s Járou nejlépe ale dřžíme se!

Děkujeme za pomoc.

Také děkujeme Nadačnímu fondu Pečovatel,že se o nás, tak pěkně stará! Jste skvělí!

Dobrý den milí dárci a Nadační fond Pečovatel,

bohužel nám skončila jedna asistentka a novou jsme hledali hodně těžko . Nová asistentka Lenka se právě zaučuje,tak doufám,že co nejdříve začne pracovat. Vypadá to od října.

My máme hodně velkou krizi . Jára se teda drží dobře,což je pro mně hodně pozitivní a děkuji za každé ráno,ale já bojuji hodně se zdravím a sahám si na dno.  Pečovatelky nezbytně  potřebuji. Bez nich by to už opravdu  nešlo.

Jsem Vám Všem velice vděčná,že nám finančně pomáháte,aby Jára neskončil na LDN a já v nemocnici.

Srdečně Všem děkuji za podporu ,aby jsme mohli být s Járou spolu doma.

Dobrý den Všem hodným lidem,

Jára tento měsíc výletuje. Je příjemné počasí,tak toho využíváme k procházkám a jízdě na kole.

Polsko máme za barákem . Je tam nádherně. Kudowa Zdroj je lázenšké město,kde si připadáte ,jako u moře. Kolonády ,zmrzlina,palmy. Prostě to tam žije,chodíme tam moc rádi.

Všem přejeme krásné léto a děkujeme za podporu.

Dobrý den,

posíláme Všem veliký pozdrav.

Járovi se daří dobře,už cvičí,má masáže a je v jednom kole.

Také jsme byli pozvání na Benefiční akci Real Top Praha ,kde se konalo utkání na dobrou věc. Výtěžek byl podělen postiženým. Jára za to pojede opět na měsíční Neurorehabilitační cvičení do Sarema Liberec . O fotku se s Vámi ráda podělím.

Doufám ,že Všichni prožíváte hezký měsíc,jako my.

Vám Všem srdečně děkuji ,že nás stále podporujete. Bez Vás by to nešlo. Naše asistentky jsou pro nás poklad.

Jára měl narozeniny,

už je to pořádný chlap.

Po dlouhém marodění a ještě delší karanténě , jsme si užili  moc hezkou oslavu . Konečně návštěvy.  Konec samoty.

Také nás čekalo překvapení v podobě líhnoucích se kuřátek. To byl hezký dárek pro Járu.

Také krásné počasí a můžeme ven. Jsou to samá pozitiva. Moc se ze všeho těšíme.

Děkujeme a zdravíme  Všechny dárce a také Všechny v Nadačním fondu Pečovatel.

Dobrý den Vážení dárci,

Jára oslavil svátek ,dostal spoustu dárečků a gratulací.

Už je konečně zdraví po dlouhé nemoci. Začínáme chodit na procházky ,tak je veseleji. Můžeme zase cvičit,tak den hezky utíká.

Vám Všem přejeme krásné teplé dny a moc Vám Všem děkujeme za podporu.

Vážení a milí,

jsme doma v karanténě ,nechci vůbec nic riskovat a přes to jsme s Járou onemocněli. Máme hodně velkou chřipku. Už jsme otestovaní,tak nám držte palce ,ať to není nic vážného.

Všem přeji zvládnout ve zdraví krizovou situaci a Všem nám přeji ,aby jsme se ,co nejdříve mohli vrátit k  ,,normálnímu“  životu.

Hodně zdraví ,štěstí a síly.

Milí dárci,

děkujeme moc za vaše penízky ,které nám tak moc pomáhají zaplatit nezbytnou pomoc našich asistentek. Plné kasičky v Cukrárně Miláno,jsem oplakala,jasně ,že štěstím. Děkujeme !!!

Tak jsme zase na cvičení v Sarema Liberec na celý měsíc. Jára maká za  pomocí dvou chlapáků. Je to super ,protože sama to nezvládnu.

V Jedličkově ústavu jsem Járu vážila na speciální váze  na vozíku a každý den tlačím neuvěřitelných 125 Kg. To je síla ,ani mě nenapadlo,že je to taková tíha. Byla jsem sama překvapená.  Do toho 24 hodinová péče a super silná žena je na světě.

Ale i super silná žena potřebuje Vaší pomoc! Vážím si Vás Všech!

Vám Všem krásné lednové dny,

takové jaké prožíváme my.

Každý den jdeme ven a užíváme si ,že jsme spolu. Vážíme si každé minuty,každého rána,kdy můžeme naplánovat,co budeme celý den dělat.  Je to skvělé,že se Jára, tak statečně drží a snaží ! Zase začal zvedat ruku,taková malinká ,ale skvělá komunikace mezi námi. Mám z toho velikou radost,tak se s Vámi o ní dělím.  Mám šikovného syna!

Vám Všem srdečně děkuji a přeji ,tak dobrý Rok 2020 ,jako byl pro nás ten starý!

Vážení dárci ,milá a úžasná Nadace Pečovatel,

přejeme Vám krásné prožití Vánočních svátků a do Nového Roku Všem ,hlavně hodně zdraví ,které je nezbytné aby jsme byli štˇastní a spokojení  a užívali krásné chvíle ,které život nabízí.

Všem moc děkujeme za přízenˇ a podporu ,kterou nám věnujete. Bez Vás by to nešlo. Moc si toho vážíme.

Děkujeme našim asistentkám za pomoc ,jak doma ,tak s Járou. I když to není lehké ,tak skvěle zvládájí.

Během tohoto měsíce se Jára zotavil ze cvičení v Sarema  Liberec a je o mnoho lepší a pozornější,také začal fixovat zrak(jen levé oko),dostal velkou pochvalu na očním v Motole u paní doktorky. Máme velkou radost. Tak se s Vámi o ní dělím.

Krásné Vánoce

Milí dárci,

jste úžasní,kolik se pro Járu vybralo penízek.  Hodně nás to překvapilo. Nesmírně si toho vážíme a děkujeme.

Jára je statečný a na náročném měsíčním cvičení se drží zuby ,nehty. Je to  opravdu náročné a já ho obdivuji ,jak se snaží vydržet. Ještě dva dny a jede domů. Musí si řádně odpočinout, než začne cvičit doma.  Bude mít odpočinkový režim a ten je opravdu zasloužený.

Naše pečovatelka na nás už bude čekat a pomůže s vybalováním a praním. Máme totiž úplně plné auto věcí,které nutně potřebujeme. Myslím ,že pár dní se nebudeme nudit. Moc si vážím toho,že díky Vám na to vše nejsem sama a máme skvělou pomocnici.

Ještě jednou srdečně děkuji.

Milí dárci,

děkujeme za Vaší podporu,jste ,jako vždy skvělí.

Jára je ,bohužel, celý měsíc nemocný,kašel a teploty. Konečně tento týden je lépe,tak se konečně podíváme ven do krásného babího léta.

Musí se kluk dát dohromady,protože 28.10 odjíždíme na měsíční cvičení do Liberce. Tak nám držte palce ,atˇ to zvládneme.

Také děkujeme cukrárně Miláno za plnou kasičku.Je to moc hezké,když  takto přispíváte na klienty Pečovatele. Je to skvělý nápad,který hodně pomůže!

Mějte se Všichni moc krásně. Posíláme Všem srdečné objetí.

Stromy se nám v září začínají pěkně vybarvovat,podzimní kytičky rozkvetly a my s Járou chodíme na příjemné procházky a po horkém létě dýcháme krásný chladný a voňavý vzduch spadaného listí. Také chodíme na houby ,které rostou tak,že by na ně byla potřeba kosa. Járu s vozíkem postavím na kraj lesa a chodím kolem něj a sbírám.

Také nás navštívila tetička z Liberce a přivezla nám malovaný energetický obrázek andílka. Určitě Járovi pomůže .Srdečně děkujeme ,udělal nám radost.

Milí dárci,doufám,že jste měli také tak příjemný měsíc jako my !

Srdečně Vám Všem děkujeme ,že nám stále pomáháte a přidáváte penízky na velice důležitou věc. Bez Vás by to nešlo! Posíláme  velké obětí každému z Vás,kteří jste přispěli . Každý měsíc,kdy píši příběh ,tak si uvědomuji ,jak moc Vás potřebujeme, a že by jsme to bez Vás nedali! Jste borci!

Samozřejmě tato chvála a poděkování putuje i do Nadačního fondu Pečovatel.

Vážení dárci,

předem Vám Všem srdečně děkujeme za Vaší úžasnou podporu,kterou všem,kteří jí potřebují dáváte !!

Každému se jednou pomoc ,kterou dává v dobrém vrátí.

Začala houbařská sezona ,tak i Jára jezdí na kraj lesa a mamka mu sbírá hobičky a pak mu dělá řízečky.

Jára byl vášnivý houbař a měl svá tajná místa ,tak mu dopřávám ten pocit ,aby měl větší šanci si vzpomenout na svůj předešlý život.

Vám Všem přejeme krásně prožité zbylé letní dny  a ti kteří rádi na houby ,tak těm plné košíčky těch nejlepších úlovků.

Všichni máme extrémně teplé léto,které je přínosem pro náš organismus.

Jára se pěkně  prohřeje ,dělá mu to dobře na klouby a tak si užíváme sluníčka. Když má Jára prohřáté klouby ,tak se mu i lépe cvičí a protahuje.

Na zahradě vše krásně kvete a roste,pejskové běhají vesele po zahradě a Jára se sluní,už je krásně opálený.

Přejeme Všem krásnou sluníčkovou pohodu a  příjemnou dovolenou na které se každý zregeneruje a nabere  nové síly.

Milí dárci a pomocníci,Jára je na tom o mnoho lépe ,ale ještě kašle. Nemocný byl celý měsíc. Jsem vděčná,že se z toho dostal.

Děkujeme za Vaší pomoc,že můžeme mít  asistentku a nově ještě druhou. Opravdu by se to bez jejich pomoci nedalo zvládnout. Jára je nejraději doma s mamkou a já jsem zase nejraději s Járou a  s pomocí asistentek  můžeme být stále spolu. Jsme nerozdělitelná dvojka.

Díky Vám můžeme prožívat krásné dny a užívat života i s těžkým údělem,který nám byl nachystán.

Dobrý den Vám Všem,

tak Jára oslavil 27 narozeniny a místo oslavy jsme jeli na pohotovost,teplota 39 ,kašel. Dostal ATB.

4 roky nebyl nemocný a od vánoc  už potřetí. Jsem z toho smutná  a unavená ,když mu není dobře a já mu nemůžu pomoci. Mám o něj velký strach .       V jeho stavu  je vážná každá nemoc ,atˇ  je malá nebo velká.  Neodkašle,tak musíme odsávat,každou hodinu v noci vstávat a dávat obklady a kulit na druhý bok.   Ještě ,že máme asistentku,která mě může na chvíli vystřídat ,jinak se to nedá zvládnout.

Vidíte ,jak moc Všichni pomáháte!! Děkujeme !

Doufám,že příští měsíc budu moci napsat něco pozitivního.

Všem krásné Velikonoce a celé  svátky jara.

Jára si je také hezky užil,dostal koledu a krásnou fotku z Velikonoc Vám posílám .

Po cvičení  v Liberci je celý oživený,kope nohama ,kroutí se v posteli jako hadice,máme z toho velkou radost. Ale čím více se Jára pohybuje ,tím více síly a energie potřebuji já ,bohužel, je to vše pro mně velice náročné a únava mého těla nedovoluje plně se Járovi věnovat.  Zaplať Vám to Pán Bůh,že nám může pomoci naše asistentka Věrka,bez které bych všechno už nezvládla. Vy Všichni si neumíte představit ,jak moc nám Vaše podpora v životě a každém dni  pomáhá !!!

Ze srdíčka Vám Všem moc děkujeme .

Milí přátelé,

Jára se zotavil z těžké chřipky,kterou dostal na cvičení v Sarema Liberec. Marodil tři neděle. Již jsem zpět v Liberci a Jára pokračuje v tvrdé rehabilitaci. Cvičí 3 hodiny denně a jeho reakce jsou stále lepší. I přes jeho velkou únavu je vidět,že se zlepšuje. Jeho vnímání se aktivuje skrz bolest ,kterou při těžkém cvičení prožívá . Dále zde v Sarema bude absolvovat Logopedii a učil se polykat,spíše zdokonalovat se v polykání. Ještě zde absolvuje Vital Slim-elektro stimul na obličej,který podporuje polykání.  Na víkend jedeme z Liberce domů odpočívat,tak se těšíme na naší asistentku Věrku.

Všechny Vás dárce a Nadační Fond Pečovatel tímto pozdravujeme z Podještědí.

Vážení a milí dárci a přátelé,

dnes je Svatého Valentýna ,tak si dovoluji Všem v tento svátek,popřát hodně lásky ,kterou každý z nás potřebuje.

Jára cvičí v rehabilitačním centru pro postižené v Sarema Liberec. Krásně se zapojil do cvičení a rozjel se úplně úžasně ale ,bohužel,chřipková epidemie ho také skolila. Leží v Liberci a čeká ,až bude moci cvičit a bude mu lépe. Teplotu už nemá ale hodně kašle,dokonce musíme odsávat ,jak je zahleněný.  Tak se náš pobyt v Liberci hodně protáhne. Domů se vrátíme ,až s jarem,na které se už moc těšíme.

Věřte mi ,že je to pro nás těžké trávit tolik času v cizím prostředí,sami a ještě marodit. Pro maminky o to těžší ,že je často smutno .Přála bych si ,kdyby už Jára něco řekl,cokoli,bylo by to nádherné v té samotě !!!

Pán Bůh   dá a určitě se dočkám ,naše těžká cesta má jistě cíl a štˇastný konec.

Prosíme a děkujeme ,budˇte s námi.

Dobrý den Vážení,úžasní a dobří lidé.

|Jára cvičí celý měsíc únor Neurorehabilitační cvičení v Sarema Liberec. nemohla jsem 50 tis Kč celý rok sehnat a dát částku dohromady,ale pár dobrých lidí přispělo,tak jsme zase po roce a čtvrt na  cvičení.         Všem lidem srdečně děkujeme,že Vám není Jára lhostejný.  Děkuji maminka.

Všem dárcům a Nadačnímu fondu Pečovatel přejeme v Novém Roce hodně dobrých ,hodných lidí kolem sebe,hodně lásky a porozumění . Vy Všichni  si zasloužíte za Vaší pomoc těm ,kteří to potřebují  a bez Vaší pomoci by se neobešli v životě jen to dobré.

Všem Vám moc za Vaší podporu  děkujeme.

Jára prožil předvánoční čas v nemocnici na Interním oddělení, vánoce už strávil doma pod stromečkem v pořádku. Nyní se chystá na Neurorehabilitační cvičení do Sarema Liberec,kde se zase bude muset snažit rozhýbat zatuhlé klouby a dát se do pořádku. Je hodně unavený a slabý. Každý den s ním chodím na procházky aby se otužoval a měl dobrou imunitu ,aby náročné tříhodinové cvičení každý den celý  měsíc vydržel.

Držte mu palce aby nedostal svalovou horečku a celé náročné cvičení vydržel.  A mně ,mamince ,také držte palce abych to vše zvládla,protože jsem dostala zánět šlachy v pravé ruce a manipulace s Járou ,celý měsíc bude hodně náročná.

Posílám Vám, milým a hodným  lidem  fotku z procházky v krásném zimním čase a krásné přírody u nás v podkrkonoší ,kde máme stále hodně sněhu.

Jára je tento měsíc hodně nemocný. Zúčastnili jsme se večírku Nadačního fondu Pečovatel,bylo to hezké ale na Járu to bylo moc,druhý den nás odvezla sanitka do nemocnice a leželi jsme  na Interním oddělení 14 dní,dnes jsme doma ale ještě není vyhráno,zatím pokračuje léčba dvěma ATB. Snad se mu už uleví aby si mohl užít vánoční svátky .

Vám Všem  přejeme krásné  prožití vánočních svátků ,Všem našim pomocníkům a našim andělům.

Vážení dárci,

ráda bych Vám napsala o absolvování Xenonové terapie v Praze,kterou Jára tento měsíc na týdenním pobytu podstoupil. Dýchal vzácný a zárovenˇ jedovatý plyn Xenon  v kombinaci s Kyslíkem. Tato terapie byla přivezena z Ruska,kde se léčí tímto způsobem hlavně vojáci v těžkých stavech z bitvy a přední ruští představitelé. Je to nová metoda v ČR . DOUFÁM A PEVNĚ VĚŘÍM,ŽE SE ÚSPĚCHY DOSTAVÍ.

Jára je celkově živější,pozornější a lépe pohybuje horními končetinami.

10.12.18 nastupuje Jára na Neurorehabilitační cvičení do Sarema Liberec,tak mu držte palce ,atˇ cvičení úspěšně zvládne.

S úctou a poděkování Vám Všem mamka a Jára Křepelkovi.

Tento měsíc je pro nás velice smutný.

Nejdříve zemřela Járovi jeho milovaná fenka Bulterierka Baruška,bylo jí 12 let a byla moc  nemocná. A před týdnem nás navždy opustila naše nejúžasnější babička a Járova prababička ,která Járovi stále u postele četla pohádky a vypravovala příběhy z mládí.  Bylo jí neuvěřitelných 93 let,které jsme  s ní všichni před třemi nedělemi s radostí oslavili.

Věřím,že toto smutné období brzy překonáme a půjdeme s pozitivitou zase dál,protože nás na listopad a prosinec čeká hodně terapeutické práce a hodně cestování.

Pozdravujeme Všechny dobré lidičky.

Vážení dárci,

prožívám období,kdy mám strach o syna Járu.

Včera zemřel další vrstevník Járy se stejným postižením po nehodě. Tento rok je již pátý. Chtěla bych proto vzdát vzpomínku dětem ,kteří již svou šanci prohráli. Terezko,Jiříčku,Moničko,Honzíčku a Míšo,je nám to moc líto a vzpomínáme na Vás ,jak jste bojovali a byli stateční a vaše maminky také.

Jára je ale  silný kluk a určitě vše zvládne a bude na tomto světě žít i za Vás.

Věřím !!! Amen.

Tak nám Jára leží již pátým rokem v posteli po nehodě. Vlastně měl páté narozeniny.  To to to letí.

Toto horké léto nám nedovolilo moc možností chodit ven,tak jsme převážně do odpoledních hodin trávili doma a čekali až slunce zapadne a my se můžeme trochu projít . Vlastně jsme ani nic zvláštního nezažili.

Tak posílám alespoň fotku a pozdrav Všem  z procházky v nedalekém Polsku. Máme hraniční přechod 2 km do krásného lázeňského parku Kudowa Zdroj, kam rádi chodíme.

Krásné léto přejeme  Všem hodným lidičkám.

Chtěla bych Vám ukázat,jak probíhá přeprava syna Járy ve zvedacím zařízení,které máme zabudované v autě.  Kdykoli jedeme někam na cvičení nebo na výlet,tak musím natužit všechny svaly abych zvládla dát sama Járu přes zvedák do auta a složit vozík. Když dorazíme na místo,zase vyndat a rozložit vozík,přitáhnout Járu do vozíku a tradá na cvičení. Vše ještě jednou zopakovat ,do auta a doma zase ven. Než Járu odstrojím ,udělám hygienu a nakrmím, vařím mu sama každý den, tak  opravdu odpadnu! To ještě sama řídím a za jízdy se starám jednou rukou o Járu.

Mějte se Všichni moc hezky !

Milí dárci a Vážená Nadace Pečovatel,

velice si Vážím Vaší stálé podpory,kterou já i Jára potřebujeme čím dál víc. Jsem na tom fyzicky čím dál hůř,další kolaps organismu s přetížení mám za sebou a sílu mám strašně omezenou. Asistentka dva dny v týdnu je pro mně a Járu již nezbytností.

Velice děkuji za Vaší přízenˇ  a budu Vám vděčná ,když vydržíte a dále budete pomáhat Všem ,kteří pomoc nezbytně potřebují.

Novinka -Jára začal absolvovat cvičení mozku v Hradci Králové na EEG Biofeedbacku. Moc ho tam  chválí.

S úctou Járova maminka

Vážení a milí dárci,

chtěla bych Vám představit Míru Šolce,je to jediný a nejlepší kamarád Járy. Přišel gratulovat s krásným dortem k Járovým 26 narozeninám.  Kdyby takových kamarádů měl více,kteří se o Járu zajímají a pravidelně za ním chodí !  Přejeme Vám Všem krásné letní dny a děkujeme, že nám stále pomáháte. Jája – maminka Járy

Vážení dárci,

Jára byl tedˇ hodně nemocný. Měl velké horečky a obrovský průjem . Bylo to hodně náročné . Za 30 hod. měl 30 x  průjem.  Vyvářela jsem 5 praček prostěradel.   Už jsem měla strach . Dostal kapačky. 27.4 .měl svátek a oslavoval s teplotou 38,5 .  Dnes první den bez teplot, ale je hrozně unavený ,musí hodně spát ,aby nabral sílu. Drsný týden . Zase cvičení od začátku. Ach jo!

Přejeme Všem krásné nadcházející sváteční dny.

Dobrý den Všem,

chtěla bych Vám ukázat Hyperbarickou oxygenoterapii,kterou Jára navštěvuje již 4 roky . Pod tlakem dýchá 100% kyslík ,který se dostane tam,kam se normální cestou nedostane a to do postižených a zjizvených míst a zlepšuje hojení.  Má přes 200 vstupů. Je to borec,protože podtlak není nic příjemného.

Také bych se s Vámi chtěla podělit o jednu odpověď od Míši ze Slovenska, která má bratra ve Vigilním koma a snaží se přes nejvyšší místa zlepšit podmínky pro Vigilní komatiky.  Děkovala jsem jí ,že je skvělá a ona mně  odepsala,že si děkování nezaslouží, že si poděkování zaslouží Ti ,kteří se 24 hod denně starají o své blízké bez nároku na výplatu, bez nároku na dovolenou a bez nároku na odpočinek.

Díky Vám dárcům ,kteří přispíváte na asistentku, se mně pár hodin odpočinku dostává. Děkuji Vám !

Vážení a milí dárci,

chtěla bych Vám na fotce ukázat, jak Jára doma cvičí a jak má každý malinký úspěch vydřený. I když jsou to mikro úspěchy, pro mně jsou velikéééé. Jenom zvednutí levého palce přišlo po dlouhých 4 a půl letech.  Doufám a modlím se abych za další 4 roky mohla napsat o velkém úspěchu a tiše se pousmát, co vše máme za sebou, jaký to byl boj.

Děkuji Vám,že nám pomáháte prostřednictvím Nadace Pečovatel odlehčit ten náš těžký úděl.

Všem přejeme krásně prožitý první zmrzlý  měsíc v novém roce. Jára má již zahojenou zlomenou nohu a tak může zase začít cvičit a dohonit, co zameškal .

Odjeli jsme cvičit do Adeli Centra na Slovensku. Jára se hodně snaží, je to prostě borec, který chce něco dokázat. A já mu věřím, že dokáže vše, co on sám v sobě chce! S láskou ho budu podporovat, jak dlouho to bude potřebovat.

Vás Všechny bych chtěla poprosit ,, vydržte to s námi “ DĚKUJEME !

Vážení a milí,

rok 2017 byl pro mně a syna Járu moc fajn. Jára se dostal 2x na cvičení do Adeli Centra ,což je velký úspěch,sehnat 100 ticíce korun,ani jsem nevěřila ,že se to povede. Podařilo se nám udělat z Járového pokpojíčku tělocvičnu přizpůsobenou jeho hendicepu a tím trochu změnit náš další život.  Získal spoustu nových kamarádů z řad postižených, čechž si nesmírně vážíme. A hlavně Vy, jeho Andělé ,kteří mu pravidelně přispíváte finanční částkou aby Jára mohl nadále využívat asistenční službu Pečovatele, tak vy  Všichni jste úžasní a vydržte s námi i v dalším roce 2018 ,který určitě bude ještě lepší a úspěšnější než ten starý a to pro nás i Vás Všechny.  Děkujeme.

Chtěla bych Vám Všem popřát krásné prožití Vánočních svátků a hlavně zdravíčko, lásku a porozumění. Všichni si to zaslouží, ať je člověk zdravý,nemocný, starý nebo mladý nebo je to zvířátko, všichni si zaslouží lásku a pomoc od těch, kteří pomáhat můžou.

S láskou Všem, kteří pomáhají. Buďte tak dobří i v dalším roce.

Járova maminkan

Milí dárci,

opět Vám srdečně děkuji za podporu syna Járy. Bohužel,tento měsíc nemáme pro Vás hezké zprávy.

Konečně jsme sehnali terapeuta v místě bydliště ,který by Járu cvičil soukromě. Bohužel ,první placená návštěva dopadla tak ,že má Jára těžce podvrknutá ramena a zlomenou levou nohu v kotníku. 10 dní v horečkách a trombóza krční žíly z pohmoždění ramene (píchá každý den Clexane na ředění krve) zanechala na mně velký otřes. Měla jsem veliký strach o Járu a veliké zklamání z toho, co se stalo. Beru Neurol na uklidnění a z oslabení jsem dostala těžkou chřipku. Jára jí, bohužel dostal také. Do toho ještě onemocněla naše asistentka a o to je vše pro mně těžší.

Jára se posunul o rok nazpět. Již měsíc leží se sádrou a nehýbe se . Začínáme zlehka cvičit ruce. Do Adeli na cvičení nejedeme, musela jsem vše zrušit.

Doufám, že příští měsíc bude lépe a zprávy budou pozitivnější.

Všem bych Vám chtěla popřát krásně prožitý začínající Advent a krásného Mikuláše. Těšili jsme se na Mikuláše od Nadačního fonfu Pečovatel v Praze ale, bohužel nepřijedeme. Užívejte  si i za nás!!!!

Chtěla bych opět ze srdce poděkovat Všem dárcům, kteří podporují Járu a také jeho patronovi Michalu Davidovi. Děkujeme.

Také velké díky patří Nadačnímu fondu Pečovatel a Monice Hlinkové, bez nich by se penízky na asistentku k nám nedostaly. Bez této pomoci by jsem Járu už těžko zvládala. Tato pomoc nám mění náš život k lepšímu.

Díky Všem.

Járova maminka

Vážení dárci,

posíláme Vám Všem krásný pozdrav z Adeli Centra v Piešťanech na Slovensku, kde je Jára na Neurorehabilitačním cvičení. Je to unikátní metoda cvičení po traumatech mozku. www.adeli-center.com  Járovi cvičení velice pomáhá, ale bohužel není hrazené zdravotní pojišťovnou, proto musím shánět penízky, aby Jára mohl 2x za rok cvičit. Je to zde velice náročné jak pro Járu, který od pondělí do soboty cvičí, má logopedii, barokomoru, magnetoterapie, bahno-krioterapii, masáž a hlavně 2 hodiny neuro cvičení, tak pro mně, vše sama, od ranní hygieny, přes jídlo, převlékání, přebalovaní a dovážení Járy na terapie i s osobním zvedacím zařízením. Věřte mi, že večer padneme únavou oba dva. Ale zaplať Pán Bůh, že zde můžeme tři neděle cvičit. 

 

Vážení a milý dárci,

nejdříve bych vám chtěla opět srdečně poděkovat za Vaší pomoc ,která nám ulehčuje alespoň pár hodin našeho složitého ale naplňujícího života. Děkujeme !!! Moc nám pomáhá ,že k nám může chodit asistentka Věrka a odlehčit mojí těžkou práci s Járou. 

A tedˇ Vás chci potěšit – v pátek 25.8. jsme byli s Járou na kontrole v Motole na očním oddělení pro zrakově postižené. Ač nám od začátku všude říkali, že Jára zůstane slepý, že je zrak po náraze při nehodě odpojen, jeho zrak se zlepšuje. Po roční kontrole dostal od paní doktorky pochvalu. Na jedno oko začal vidět větší obrázek a to druhé, pravé,co bylo rozdrcené, už nezůstává pozadu a také se zlepšuje. Není to ještě na žádné velké koukání ale je to obrovský pokrok a my z toho máme tak velkou radost, že se to ani nedá vypovídat. Dostal brýle na lepší rozlišení a na světloplachost. Moc mu to sluší. Podívejte se sami, jaký je to frajer. 

Vážení a milí, zachovejte Járovi přízeň, prosím. Děkuji Vám Járova maminka

Dobrý den Vážení dárci,

chtěla bych Vám ze srdce poděkovat za Vaší pomoc a podporu pro mého syna Jarouška. Začala k nám domů ,díky Vám ,chodit pečovatelka Věrka. Moje záda Vám také děkují,protože jsem byla na injekcích a díky ulehčení,které je zatím 2x v týdnu na 7 hodin denně mě bolesti ustoupili. Před rokem jsem ležela 14 dní se zády na kapačkách a Jára musel být v nemocnici hospitalizován se mnou.  Jára je už pořádný chlap ,váží cca 75 -80 kg. Ale před 4 lety ,když jsem si ho vzala z nemocnice domů vážil 40 kg. Byla to kostřička potažená kůží. Takové ubožátko ,které úplným zázrakem přežilo nehodu a boj o život. Tak ,atˇ  je pořádně silný !

Moc si Vážím ,že se najdou hodní lidé ,kterým druzí nejsou lhostejní. 

Ze srdce Vám děkuji,že nám pomáháte. Mít asistentku po čtyřech letech,kdy jsem na Járu byla sama  je pro mně úplně úžasné,moc mi to pomáhá. Jára zase slyší někoho jiného,co také poslouchat sedm dní v týdnu mamku,že?

I když si musel zvyknout!! Ze začátku byl nespokojený ,foukal ,dával najevo ,že se mu něco nelíbí. Tedˇ už si na Věrku zvykl,zkouší také foukat ale mamka už hned neběží a nechá ho s asistentkou Věrkou. Zjistila jsem tak ,že má více výrazů ,jak se projevovat. 

Musím si trochu dělat srandu a odlehčit naší těžkou situaci. 

 

Děkujeme,děkujeme,děkujeme. Jára a mamka Křepelkovi