Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Jaroslav

Zpět na příběh

Dobrý den,

Dnes má tatínek svátek a všichni mu budeme přát hodně zdraví a hlavně  klid. Budou  i  bonbónky, ale těch  tatínek může každý den jenom  trošku,  protože má cukrovku. Má radost, že je stále ve svém domově, kde má všechny své osobní věci. Nejraději si prohlíží  knihy o  našich panovnících.

Telefonuji mu každý den, ale v poslední době hodně spí a stále méně mluví. Snad se zlepší počasí a sluníčko mu  zlepší náladu.

Moc děkuji všem asistentům za péči o tatínka  a přeji krásné svátky.

S pozdravem M.Janečková

 

Dobrý den,

tatínek byl v měsíci březnu často rozmrzelý díky stále se měnícímu se počasí. V teplejších dnech bylo znát, že se jeho nálada vždy zlepší. V deštivých dnech propadal trudnomyslnosti a dlouho spal.

Ke zhoršení nálady přispěl i aft v ústech. Velice ho bolí a špatně se  hojí. Nemůže pořádně jíst  ani pít. Tak snad se to postupně zlepší.

Čeká nás brzy oslava Velikonoc, takže se budeme radovat z krásného počasí, rozkvetlých stromů a keřů, které tatínek může pozorovat ze svého okna .

Je velice šťastný,že může být v domácím prostředí. Stále však vzpomíná na své dětství , které strávil se svými rodiči v domku u Čáslavi a rád by se tam vrátil.

Všem  děkujeme  za pomoc a přejeme krásné Velikonoce a bohatou pomlázku.

M.Janečková

 

 

Dobrý den,

v lednu byl tatínek střídavě v dobré náladě a špatnější náladě, kdy ho všechno rozčilovalo.

Velice rád sledoval s panem asistentem hokejové zápasy a radoval se z úspěchů našich mladých hokejistů. Sledoval také závody v biatlonu a měl spoustu otázek  na  tento tradiční zimní sport, kombinující běh na lyžích a střelbu z malorážné pušky.

Zřejmě změny tlaku  ve vzduchu  a stále se střídající počasí, pár dní tepleji a pak zase velké mrazy u tatínka způsobily velkou únavu ve dne, takže stále ve dne  spal. V noci pak nemohl usnout. Už se všichni těšíme moc na jaro a na sluníčko.

Děkujeme všem našim asistentům a sponzorům za pomoc.

S pozdravem Marta Janečková

 

Dobrý den,

děkuji za sponzorské dary pro mého tatínka. Díky Vám tatínek může trávit svůj čas v domácím prostředí se svými dětmi, oblíbenými knihami a věcmi, které má rád.

Asistenti mu pomáhají každý den s hygienou, úklidem, jídlem. Moc jim za to také děkuji.

Tatínek trávil sváteční dny u televizních pořadů, hlavně sledoval staré filmy a pohádky.

Narodil se na Štědrý den, takže jsme jeho 94. narozeniny zároveň oslavovali s vánoční nadílkou. Dort a vánoční cukroví mu velmi chutnalo.

Radoval se z dárků pod stromečkem a měl obrovskou radost z návštěv svých dětí, vnoučat a pravnoučat.

Přejeme Všem všechno nejlepší do nového roku, hlavně hodně zdraví, spokojenosti a klidu.

S pozdravem M.Janečková

Dobrý den,

v tomto měsíci,zřejmě vlivem špatného počasí a stálými změnami teplot se tatínkovi ozývala artróza v ruce.

Je to problém všech starých lidí. I přes všechnu bolest tatínek neztrácel zájem o okolní svět. Sledoval zajímavé pořady v televizi, četl si v Radničních novinách pro Prahu 3 a  prohlížel si knihu o panovnících. Těší se již na Vánoce.

Přeji všem pěknější počasí.

S pozdravem M.Janečková

Dobrý den,

především bych moc chtěla moc poděkovat dárcům za jejich příspěvek.

Moc to pro tatínka znamená, že může podzim svého života trávit ve svém  domově, kde se dobře orientuje a je šťastný.

Bohužel  ochlazení, které nás během  října zastihlo mělo vliv i na tatínkův zdravotní stav.  Dostal bronchitidu, se  kterou musel být týden v nemocnici.

Další změny počasí mu způsobily bolesti v ruce, neboť má artrozu. Po návštěvě nemocnice, kde mu ruku ošetřili  a nasadili ortézu, mohl odjet domů.

Tak snad už jsou všechny neduhy zažehnány a tatínek se  může  zase věnovat svému koníčku a to prohlížení knihy o panovnících.

Děkuji a přeji všem krásný podzim.

M.Janečková

 

Dobrý den,

v tomto měsíci bylo překrásné počasí a tatínek byl  spokojený a měl dobrou náladu.

Prohlížel a četl si ve své oblíbené knize o vojevůdcích.

Velkou radost měl z navštěv svých dětí a vnoučat.

Přeji všem krásný podzim a děkuji za podporu.

M.Janečková

 

Dobrý den,

na začátku  bych chtěla  moc poděkovat všem hodným lidem, kteří pomáhají mému tatínkovi  v době, kdy již není  schopen se o sebe postarat, ani se sám najíst nebo  se obléknout . Přes všechno utrpení s Parkinsonovou chorobou,  kdy ztuhlá chodidla neumožňují stát ani chodit, má stále radost ze života a o vše se zajímá. V srpnu vzhledem k obrovským vedrům nemohl chodit ven, a tudíž největším společníkem mu byla vedle obětavých asistentů  televize.  Díval se nejenom na „Májovky“, ale také na  Píseň pro Rudolfa III. a mnoho dokumentárních filmů. Velkou zálibu má také v prohlížení knih hlavně historických. Neustále si čte  v knize o panovnících.

Doufejme, že velká vedra pominou a tatínek bude zase moci jít ven.

Přeji Všem  příjemnou dovolenou a krásný zbytek léta.

Dobrý den,

v červenci nebylo tatínkovi dobře z velkých veder, která sužovala všechny obyvatele Prahy, hlavně  nemocné seniory.

Přesto se podařilo několikrát vyjít na procházku ve večerních hodinách. Tatínek měl z toho velkou radost.

Je rád, že může být stále ve svém  bytě. Budeme se dále snažit, aby měl  své pohodlí.

Děkujeme všem za podporu a přejeme krásný zbytek léta.

V červnu se stala pouze jedna nehoda. Bohužel náhle onemocněla pečovatelka  o víkendu  na noční službu, a proto jsme se museli o tatínka sami postarat.

Přijela jsem k němu. Tatínek byl na kolečkovém křesle a seděl na něm skoro vleže.  Neustále jsem ho narovnávala tak , aby se opíral o opěrku zádama.

Za chvíli zase ležel. Tak jsem mu podložila nohy židlí, ale to také dlouho nevydržel. Dívali jsme se spolu na televizi.

Kolem půl desáte chtěl jít spát. Dala jsem mu poslední dávku Isiccomu a odvezla ho k posteli. Tatínek měl na sobě tepláky z klouzavého materiálu , ty se mu přilepily k sedáku a jak jsem ho chtěla přesunout na postel, tak se táta se sedákem sesunul na zem. Nic se mu nestalo, ale já jsem ho nemohla zvednout. Musela jsem zavolat pomoc. Přijel můj manžel, který byl chvíli po operaci  a pomohl mi ho zvednout.  Vše dobře dopadlo , ale já jsem musela za týden do nemocnice na injekci, neboť jsem si hnula se zádama a nemohla jsem se hýbat. Injekce mi naštěstí od bolesti pomohla.  Bohužel  mi už také táhne na sedmdesátku a síly ubývají.

Pak už se nic závažného nestalo. Pečovatelky chodí s tatínkem na procházky . Je to velmi obtížné dostat tatínka ven, neboť již vůbec nechodí.  Dům  není bezbariérový, i když se nedávno rekonstruoval. Ale bohužel se nemyslelo na to, že lidi kteří tam

bydlí celý život  zestárnou.

Přejeme všem hezké léto . A předem děkujeme za jakýkoliv dar.

Tatínek musel na sundání sádry na chirurgii.

Opět jsme objednali auto s plošinou z agentury Hewer.

Tatínka jsme oblékli a posadili do kolečkového křesla. Vyjeli jsme z bytu a naložili  ho do výtahu.

Vzhledem k tomu, že je výtah malý , už se tam s  tatínkem na kolečkovém křesle  nikdo nevejde.

Výtah jsem zavřela, seběhla jsem do suterénu a tatínka jsem přivolala tlačítkem. Výtah přijel, ale bohužel se nedal otevřít.

Tak jsem běžela zase nahoru a výtah jsem přivolala. Opět se nedaly otevřít dveře. To se opakovalo několikrát.

Po několika pokusech otevřít dveře,  jsem už  měla strach, že se výtah rozbil a budeme muset volat pomoc . Nakonec se nám podařilo dveře otevřít.

Asi si tatínek mačkal tlačítka ve výtahu a měl z toho legraci.

Vše dobře dopadlo, tatínek se dostal k lékaři, který mu sundal sádru.

Bylo to opravdu napínavé.  Nyní musí ruku posilovat tím, že mačká balónek, což ho nebaví. Kosti mu dobře srostly a už  ho ruka tolik nebolí.

Tatínek  již lépe s námi spolupracuje.

Moc děkujeme za sponzorský dar. Všechny moc zdravíme.

Dobrý den,

opět píšeme o tatínkovi, kterého v současné době trápí sádra na  pravé ruce.

Několikrát si sám rozmotal obvaz a zahodil  v noci dlahu, kterou jsme pak museli hledat.

Byl na kontrole na chirurgii, kde mu zrengenovali ruku.  Zlomenina se dobře hojí a 9. 5. mu bude sádra sundána.

Abychom dostali tatínka  do zdravotního střediska  na  oddělení chirurgie, bylo potřeba objednat auto s plošinou z agentury  Hewer.

Aby se tatínek dostal k lékaři, museli  spojit síly  čtyři  lidi.

Protože má tatínek sádru na ruce, nemohl  nám  pomoci.

V současné době je velmi unavený. Radost mu udělala oslava  jeho svátku.

Velkou událostí v rodině je  narození  jeho první prapravnučky.

Všechny zdravíme a děkujeme za příspěvky.

Moc děkujeme všem dárcům, kteří přispěli tatínkovi, aby mohl využívat pomoc asistentů ve svém domově v době, kdy my jsme v práci a nemůžeme se mu věnovat.

Bohužel opět se mu stala nepříjemná věc. Nejenže měl vodu v koleni, ale dokonce si zlomil ruku v zápěstí a musel být ošetřen v nemocnici.

Má sádru na šest týdnů a péče o tatínka je teď zase složitější.

Musíme dojet s tatínkem na kontrolu fixace ruky, což je pro rodinu obrovský problém a bez pomoci asistentů by se to nezvládlo.

Komplikací je i dostat tatínka z bytu a domu, neboť není bezbariérový. Jeden člověk to již nezvládne.

Velkou radost mu udělal návrat z nemocnice domů a návštěva rodinných příslušníků.

Ještě jednou moc děkujeme a každý finanční příspěvek tatínkovi moc pomůže.

Tatínek byl v lednu v nemocnici se zápalem plic. S touto nemocí těžce bojoval ve Vinohradské nemocnici. I přes návštěvy svých blízkých byl velmi nešťastný a chtěl se vrátit domů, a proto se několikrát snažil opustit lůžko. Jeho vůle k uzdravení byla tak silná, že se nakonec ze zápalu plic vyléčil a vrátil se domů. Bohužel po měsíci znovu onemocněl. Tentokrát se do nemocnice dostal s Covidem. I přesto, že nám v nemocnici nedávali moc nadějí a připravovali nás na nejhorší vzhledem k jeho věku, se z nemoci opět dostal. Nyní je již doma. Tato nemoc však způsobila zhoršení zdravotního stavu, nemůže se postavit na nohy a jeho pohyblivost i vlivem Parkinsonovy choroby je velmi špatná a potřebuje neustálou pomoc. Budeme moc vděční za každou finanční pomoc, aby tatínek mohl být doma ve svém prostředí. Děkujeme