Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Marie

Zpět na příběh

Všechny moc zdravím.

Co je u mě nového? Mám za sebou úspěšnou léčbu rakoviny, alespoň teď se to tak tváří. Byl to pro mě velmi náročný rok, který moje onemocnění dost zhoršil. Nezvládla jsem následnou terapii, každý den jezdit na ozařování prostě moje schizofrenie nezvládla. Ale postupně se to uklidnilo a teď mě jen trápí zhoršená paměť. Vlastně je toho už málo, co zvládnu sama bez opory. Ale o to víc jsem vděčná za společnost asistentek a rodiny. O Vánocích jsem po dlouhé době strávila odpoledne v Praze, kam mě rodina vzala na Staroměstské náměstí a na Pražský hrad. Bylo to moc krásné a přála bych si takové chvíle zažívat častěji. Ráda bych jela například do ZOO nebo do Botanické zahrady, ale uvidím, jestli to můj zdravotní stav vůbec dovolí.

Všechny moc zdravím a děkuji Nadačnímu fondu Pečovatel, že mi umožňuje zůstat žít doma.  Děkuji.

Maruška

Moc zdravím po delší době. Odmlčela jsem se, protože mám za sebou težké období. Podstoupila jsem operaci, protože mi byla diagnostikované onkologické onemocnění a nyní mě ještě čeká léčba. Síly moc nemám, ale naděje na dobré zítřky mě neopouští. Moc všem přeji krásné léto a děkuji za vše.

Maruška s asistentkou Verčou

Ráda bych se s vámi podělila o mojí novou radost, kalimbu. Celý život miluji hudbu a jako malá jsem také hrála na hodně nástrojů. S příchodem mojí schozofrenie jsem ale musela všechny nástroje odložit, nedělalo mi hraní dobře. Kalimba je ale vyjímka. Mám jí chvíli, její zvuk mě uklidňuje a vždycky, když na kalimbu začnu brnkat, přijde i moje kočka Lucinka a lehne si co nejblíž ke mně. Dělá mi to velkou radost.

Mějte se moc hezky, Vaše Marie

Moc všechny zdravím na konci února. Zima už je mi dlouhá a tohle období pro mě nebylo moc hezké. Přidávají se zdravotní problémy, které mě opravdu trápí a psychicky nic moc. Proto každý den, kdy se uděje něco pozitivního, třeba malý výlet, nebo návštěva někoho milého, mě moc povzbudí. Už se moc těším na jaro, už aby tady bylo.

Děkuji všem za velkou podporu, ze srdce Maruška

Přeji všem šťastný Nový rok, zdraví, lásku a klid.

Děkuji všem za velkou pomoc, Nadaci PEČOVATEL za naději, že můžu zůstat žít doma a mým asistentkám z Heweru za krásné dny. Na fotce jsem s asistentkou Veronikou.

Děkuji! Marie

Zdravím všechny moc.

Po delší době se ozývám se zprávami z mého života. Je léto a já se těším ze zahrady a práce na ní, která mi pomáhá nemyslet na ošklivé věci. Mám opravdu skvělé asistentky, bez nich bych si svůj život teď nedokázala představit. Společně jsme i oslavili moje šedesátiny, byla to skromná malá oslava, víc jsem nezvládla v mém stavu. Mám i starosti, zvedli mi zálohy na elektřinu o 100%, s mojí nemocí je to skutečně krutý zásah do mých „jistot“. Projevilo se to zhoršením mého zdravotního stavu, museli mi navýšit léky na zklidnění. Nepřestávám ale i tak věřit, že dožiju ve svém domečku a to díky podpoře Heweru, Pečovatele a vás dárců. Moc jsem vděčná…

S úctou, Marie

Všechny moc s mojí kočičkou Lucinkou zdravíme.

Co je u mě nového? S pomocí asistentek se stěhuji z pokoje, kde jsem žila celý život dolů, kde nejsem zvyklá, ale alespoň trochu ušetřím za topení. Je to pro mě moc náročné a jen těžko si zvykám. Co mi dělá radost, je moje kočička a také to, že každý den za mnou přijde asistentka a nejsem sama.

Všem přeji krásné jaro a velmi děkuji za podporu.

Marie

Hezký den.

Nějakou dobu jsme se s paní Maruškou neozvaly. Bylo to velmi těžké období a stále ještě je. Umřel tatínek, který Marušce moc chybí a je zde velká obava o budoucnost. Maruška teď potřebuje velkou podporu a klid, ubezpečení, že bude moct zůstat žít doma, i když sama. Proto moc děkuje s velkou pokorou Nadačnímu Fondu a všem dárcům, bez této pomoci by to nebylo možné.

Paní Maruška si zvyká na samotu, denně přicházíme my asistentky, věříme, že bude lépe.

Děkujeme!

Maruška a asistentka Veronika

Ráda bych moc poděkovala za možnost stát se klientem Pečovatele, už teď jsem mohla díky tomu navýšit hodiny osobní asistence.

Velmi děkuji, Maruška