Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Petr

Zpět na příběh
Ahoj,
Tak máme po těch deštích a zimě krásné počasí, to jsem rád, asistentky mě méně oblékají. A teď vám napíši co se mě stálo za nehodu ,ulomila se mě šlapka na vozíku. Volali jsme s mamkou do S.i.v. to je servisu na vozíky a prodávají tam i nové, ale to někteří z vás jistě ví, No a tam nám řekli, že to bude až za několik měsíců opravené. Tak teď jezdím na náhradním, který je podle mých asistentek dost těžký, tak se všichni těšíme na ten původní.
mějte se všichni fajn Petr

Ahoj,

konečně tady máme Velikonoce a určitě budou veselé. Jaké budou ty Vaše? Dělá se nám hezké počasí a bude i teplo. Díky asistenci mohu navštívit Velikonoční trhy a v Exodu jsme vyráběli velikonoční ozdoby pomocí asistenci. Už se těším na Velikonoce a různé zvyky, které se s nimi pojí. Já vám všem přeji krásné Velikonoce užijte si je 🙂
Petr

Ahoj a dobrý den,

zdravím vás všechny, doufám, že se máte dobře, zdraví slouží a vůbec jste v pohodě. Já se mám také fajn, občas se o mě něco pokouší, ale já se nedám. Už je trochu slušnější počasí, tak vyrážíme více ven děláme i vycházky po Plzni do míst kde jsem ještě nebyl a věřte, že je Plzeň krásná.

Příště napíšu více opatrujte se
Petr

Ahoj,

Kromě emoční podpory rodiny a nejbližších lidí, potřebují rodiče postižených dětí i pomoc fyzickou. Je potřeba, aby si od nepřetržité péče o své dítě odpočinuli, obnovili své fyzické i duševní síly, aby se pak mohli dítěti znovu věnovat. Bohužel, kromě pomoci, kterou jim poskytují příbuzní či přátelé, často jinou fyzickou pomoc nenacházejí. Naštěstí od toho je tu Pečovatel, který shromažďuje prostředky od Vás na asistenty a tím nám ulehčuje život. Věřte, není to lehké, když se o mě maminka, které je 71 let pečuje. Mě je 49 let. Proto je každá hodina péče asistenta k nezaplacení.

Děkuji Petr

 

 

 

Přikládám fotografii z Exodusu, kde jsme tvořili vánoční výtvory.

Ahoj 🙂

přeji Vám hezké svátky a všechno dobré do nového roku.

Přidávám QR kód pro snadnější načtení přes mobilní bankovní aplikace – děkuji za všechny Vaše příspěvky. Během svátků sem přiložím nové fotografie.

S pozdravem Petr

Ahoj,

Maminka potřebovala již odpočinek, neboť její péče o mě ji již vyčerpává. Není divu, bude jí 71 let. Tak jsme se domluvili na tom, že pojede na pár dní do lázní. Bylo tedy vše potřeba pečlivě naplánovat – celodenní péči o mě. Od rána do noci. Ranní hygienu, přesazení z postele na vozík. Snídani. Oběd. Odpolední přesazení a polohování. Večeři a večerní toaletu s uložením do postele. Vše proběhlo perfektně, i když to bylo pro všechny náročné, časově, finančně a i psychicky. Důležité je, že maminka nabrala trochu sil a odpočinula si ode mě 🙂

Děkuji Vám všem za příspěvky, neboť by to bez Vás nešlo. Sociální služby jsou dost nákladné, když se mají využívat každý den.

Příště zkusím přidat fotku.

Petr 🙂

Zdravím všechny v krásných slunečných dnech,
to je ještě teplíčko co? A ještě bude. Je to úžasné, že se zatím nemusíme moc oblékat. Chodíme si do přírody, někteří do parku s našimi asistentkami. Já jsem byl v zoo. Byl to hezký zážitek a podívaná nejen na zvířata, ale i na děti, kterých tam bylo plno. Je dobře, že si můžeme v klidu takhle užívat.
Petr
Zdravím Vás,
tak prázdniny a dovolené nám všem pomalu končí, jak jste si je užili? Byli jste někde na dovče nebo alespoň výletě? Léto bylo teplotně rozmanité, asi nejhorší byly pro nás všechny ty vedra, to mi dáte jistě za pravdu. Ale teď již bude lépe, přijde září a babí léto, tak se máme na co těšit. Posílám hodně pozdravů a hezkých chvil.
Petr
Dobrý den,
jak trávíte léto? Bohužel je horko a to nám starším a postiženým nesvědčí. Já sice díky asistentkám chodím ven, ale někdy je to náročné, proto je lepší zůstat doma. I doma se dá dělat dost aktivit, například cvičíme na míči nebo děláme na počítači a nebo si uděláme něco lehkého k obědu. Tak to snad nějak přežijeme.
Zdravím Petr

Zdravím Vás všechny,

tak máme před sebou prázdniny, dovolené a různá volna. Snad počasí bude příznivé, ani velké horko ani zima nebo deště. Já tento měsíc měl ve znamení návštěv lékařů a proto bylo dobře, že mám asistentky, které mi tam doprovázely. Také jsme měli v Exodu opékání buřtů. Co vy jak se těšíte na prázdniny nebo dovolené?

Přeji vám všem aby to vyšlo 🙂

Petr

Jak se máte v měsíci máji?

Já docela dobře, jsem rád, že mám své asistentky. Byli jsme se podívat na oslavy amerických vojáků. Chodím každý rok, je to hezké, že si to lidé stále připomínají, protože válka je hrozná, mrzí mě, že lidé stále válčí, jak by bylo fajn žít v klidu a míru. Proto se i my nemocní a postižení snažíme s ostatními vycházet a porozumět si.

Zdravím Petr

Dobrý den,

jak se máte? Počasí nám moc nepřeje, alespoň se můžeme věnovat něčemu co máme rádi, třeba co nás baví nebo se scházet se s lidmi na které jindy nemáme čas. Já s asistentkami budu chodit do nové organizace Ty a já. Už se moc těším a také se už těším na hezké a teplé počasí.
Přeji vám všem jen krásné a pohodové dny
Petr

Ahoj a dobrý den,

tak jak jste přežili ty změny počasí v tomhle měsíci? Počasí bylo opravdu aprílové, chvíli teplo a pak chvíli zima. Já jsem zažil krásné dopoledne, když jsem byl ve čtvrtek v Exodu v Třemošné, jeli jsme na zvířecí farmu, posílám vám pár fotek. Já i moje asistentka jsme si to užili, užijte si i vy všechny i hezké chvilky.

Petr Skopec

Dobrý den, ahoj,
jak žijete?  Je to alespoň trochu snesitelné? Já měl teď maminku na operaci a byl jsem rád, že mám své asistentky, které se o mě starají a pomáhají mi v životě. Ráno mě umyjí, dají mi snídani – nakrmí mě. Odpoledne se mnou chodí ven i když je počasí každý den jiné. Jsem rád, že se maminka zlepšuje, operace dopadla dobře a že mohu své příběhy vám napsat.
Přeji vám všem hodně zdraví a dobrých zážitků.
Petr

Tak tady máme nový rok.

Zdravím všechny. Když si vzpomenu na minulý rok a hlavně poslední měsíc prosinec tak mě straší ještě teď. To bylo shánění dárků pro všechny mé drahé. Vánoce se povedly. Byli jsme s mamkou u bratra a jeho rodiny, užil jsem si hlavně jeho dcerku. Silvestr jsme byli s maminkou sami doma. U nás v Plzni byli krásné ohňostroje až do dvou do rána. Děkuji Vám všem a také mým asistentkám a nadaci Pečovatel a přeji krásný a úspěšný rok 2023.

Váš Petr

Zdravím Vás všechny mé příznivce.

Tak jak jste strávili tenhle měsíc? Také jste nechali dárky na poslední chvíli jako já? Pořád jsem nevěděl jak a čím bych svým milovaným udělal radost. Běhání po obchodech mě moc nebaví, přes internet kupovat kvůli zdravotnímu stavu nemohu a tak jsem vyráběl se svojí asistentkou nakonec dárky v Exodu v keramické dílně a to bylo to nejlepší rozhodnutí, protože dárek který jsem dělal já za pomocí asistentky udělaly velkou radost. Maminka měla i slzičky v očích. Já doufám, že i Vaše dárky potěšili a přeji Vám všem do nového roku hodně a hodně zdraví, to je totiž to nejdůležitější.

Váš Petr Skopec

Zdravím vás všechny,
dnes vám napíšu jak finišujeme v Exodu, to je stacionář kam jednou až dvakrát týdně jezdím. Vyrábíme výrobky na vánoce, které potom vozíme na trhy. Některé výrobky jsou opravdu velice povedené a lidé kteří si je kupují jsou rádi, že mají výrobek ručně vyrobený a my si vyděláme na pomůcky které potřebujeme.
Na Vánoce se všichni moc těšíme a přejeme všem krásné a pohodové svátky.
Petr Skopec

Zdravím Vás všechny,

jak se daří? Byli jsme tento měsíc s Exodem v plzeňském pivovaru na exkurzi, provedli nás po celém pivovaru i do prostor kam se normálně nesmí, dostali jsme ochutnat i pivo. Bylo to velice zajímavé. Potom jsme šli všichni na výborný oběd, já jsem si dal gulášek. Ještě jsme se šli projít, prostě byl to hezký den.

Mějte se Petr

Zdravím Vás všechny,
dnes vám chci napsat jak jsme v Exodu v Třemošné to jsou terapeutické dílny dělali pro maminku ozdobnou svíčku. To bylo dílo, ona se nám pořád práce nevedla různé se nám to krčilo, ale nakonec jsme to s asistentkou zvládli a maminka měla velikou radost, udělejte taky někomu radost, je to hezký pocit,
Ahoj Petr Skopec

Zdravím vás všechny,

byl jsem s asistentkou v Exodu kam jezdím velice rád, jsou tam moji kamarádi a kamarádky na vozíku. Teď jsme soutěžili a v dílně tvořili různé výrobky. Udělal jsem tam mému bratranci a jeho slečně Janičce k svatbě ovečku. Bohužel jsem nemohl jet také na jejich svatbu, protože asistentka měla covid a měl jsem strach, aby to tam někdo nedostal. Přeji jim aby byli šťastní.

Mějte se a opatrujte se ahoj Petr

 

 

Ahoj,

ještě jsem Vám chtěl napsat, že po koupeli v Boleveckém rybníce jsme si udělali ohníček a opekli jsme si buřty. Byla s námi nejen moje asistentka, ale pozvali jsme ještě naše přátele, kteří mají také postiženého kluka. Bylo to fajn. Pak mě asistentka odvezla a uložila do postele, neboť mě mamina už neunese. Za tento zážitek děkuji vám, dárcům, kteří přispívají na asistenci.

Zdravím,

jak trávíte ty horké dny?

Já mám teď úplně novou asistentku je to mladá paní a má dvě děti a je velice šikovná. Chodíme hodně ven do přírody kolem boleveckých rybníků. Je to v těch horkách v přírodě fajn. Přeji Vám všem krásné letní dny 🙂

Petr

Dobrý den, ahoj,

tak už tady máme květen a tady v Plzni se budou konat oslavy osvobození naší republiky. Těším se na to, půjdu tam s asistentkou. Bude to skvělý. Květen je vůbec krásný měsíc tak si ho užijte,

pa Petr Skopec

Dobrý den, ahoj,

zdravím Vás všechny. Tento měsíc je již pěkně a zve nás k procházkám. Já chodím se svými asistentkami hodně do přírody, ale i cvičíme a to hlavně na míči, na kterém už cvičím hrozně dlouho. Smyslem toho cvičení je uvolnit se. V Exodu v Třemošné budeme teď v úterý opékat buřty. Už se těším, protože je tam veliká zahrada a budeme venku, snad nebude pršet.

Tak se s vámi loučím a těším se příště.

Petr

Ahojky a dobrý den Vám všem.

Dnes vám napíšu jak jsem udělal mamince radost. V Exodu kam jezdím s asistentkou Sašou jsem mamince vyrobil v keramické dílně, kam chodíme každé úterý, krásné sluníčko a domeček. Výrobky se všem velice líbí, ale hlavně mamince pro kterou byly udělány. A co vy také něco děláte pro radost pro sebe nebo někoho jiného? Mějte se hezky a příští měsíc vám zase napíšu 🙂
Petr Skopec

Dobrý den, ahoj,

jak se máte? Zatím mě covid nedohonil a doufám, že Vás také ne. Jezdím s asistencí do Exodu a dělali jsme tam bramboráky, bylo to fajn, ale moc nám to nešlo 🙂 Dali jsme síly dohromady a zvládli jsme to. Díky asistenci mohu zažívat takovéhle chvíle s ostatními kamarády. Ted se chystáme s mamkou a asistentkou cvičit.

Tak se držte pa naschledanou

Petr

Ahoj,

tenhle měsíc byl plný zajímavých věcí. S asistentkama jsme chodili na různé vánoční akce a také na procházky do přírody, bylo to nádherné, hlavně když sněžilo. Měli jsme také vánoční besídku v Třemošné v Exodu. Zpívali jsme koledy, bylo to tam krásně vyzdobené, měli jsme se tam dobře. Dostali jsme malé dárky. Udělali jsme foto s asistentkou u vánočního stromku.
Prostě krásné Vánoce.

Přeji Všem hodně zdraví a štěstí v novém roce

Ahojteátelé na Pečovateli i mimo něj :D,

tento měsíc měla moje milovaná maminka narozeniny, které jsme oslavili ve velkém štylu 🙂

Já a můj mladší bratr David jsme zorganizovali narozeninovou oslavu, která byla pro mamču překvapením. Pozvali jsme celou rodinu a rezervovali místo v restauraci, kterou má mamka nejraději. Všichni jsme se hezky oblékli a vyrazili na místo oslavy a pak už jen čekali na nic netušící oslavenkyni. To bylo překvapení, až mamina dorazila do restaurace, kde si mě měla vyzvednout od mojí nejmilejší asistentky, která už „spěchala“ domů. Oslava se parádně povedla, byl dort, dobré jídlo, ale hlavně rodina, která je pro mne moc důležitá.

Maminka dostala kopec dárků, no ten největší byl, že jsme se všichni sešli i v této težké covidové době 🙂

Zdravím Vás,
doufám, že se se Vám všem daří dobře, i když se vše zase utužuje. I mě se to zpřísňuje, asistentky se mnou pilně cvičí na nafukovacím míči různé protahujicí cvičení, některé cviky docela bolí, ale nedá se nic dělat, musí to být.
Pak si za odměnu uděláme spolu dobrou kávu.
Tak se mějte a nenechte si zkazit dočasnými omezeními náladu.
Tak ahoj Petr

Dobrý den,

tenhle měsíc se mi nic zvláštního nepřihodilo. A jak kde život vám? Už nám začíná chladné počasí, musíme se víc oblékat, zvlášť když jdeme do přírody. Procházky jsou krásné, příroda je barevná a včera byl úplněk, mamka mi ho vyfotila, úžasné, tak mějte a dívejte se na procházkách kolem sebe, tak se mějte Petr.

Ahoj,

maminka, která je již v důchodovém věku potřebuje někdy oddych, to se nyní povedlo a jela do Mariánských lázní na pobyt se sdružením vozíčkářů, ve kterém jsme členy. Já zůstal doma, aby si opravdu odpočinula, jak fyzicky tak i psychicky. Vzhledem k tomu, jsem potřeboval více hodin asistence – ráno, přes den a v noci. Děkuji Vám všem za pomoc. Maminka přijela odpočatá. I mě to prospělo, jsme spolu celý svůj život a někdy je potřeba menší odloučení 🙂

Petr

Dobrý den, ahoj,

chodím jak víte na různé procházky se svými asistentkami a potkal jsem u fotbalového stadionu družstvo fotbalistů z Plzně Viktoria, kterým fandím a představte si oni mě pozdravili, hodně mě to potěšilo. Jsou to fajn kluci. Příště až je potkám tak se s nimi vyfotím.

Rád sleduji fotbalové zápasy, budu jim fandit dál 🙂

Petr

Zdravím Vás všechny,

jak se máte v těch horkých dnech? Já díky Vaší pomoci jezdím do stacionáře Exodus v Třemošné, jezdí nás tam víc, jsme docela fajn parta, děláme různé výrobky, teď jsem mamce přivezl ozdobený hrneček – samozřejmě mi asistentka pomáhá. Také tam chodím na rehabilitaci, musím totiž pořád cvičit, už vlastně 45 let. Cvičíme na míči, mám skoliózu, dále cvičíme ruce – protahování, míčkování, abych mohl alespoň malovat štětcem.

Tak se mějte ahoj Petr.

Ahoj.

Tak už je skoro všechno otevřeno, sportovní areály, restaurace, hřiště apod. Máme úmrtí v rodině, těšil jsem se, že někam vyrazím mezi lidi, ale držíme smutek, zemřel mi nevlastní táta.

Byla s ním sranda, bral mě hodně na výlety. Byl dlouhodobě nemocný. Mamka je z toho špatná. Ještě že mám asistenci – pomáhají mi nejen při ranní toaletě, oblékání a krmení, ale i cvičení.

Doufam, že už bude tepleji. Abych vyrazil alespoň na procházku a dostal smutek ze sebe

Petr

Ahojte,

jak se máte? Už je to k zblaznení pořád doma, občas kdo můžete jít ven, ale jinak nic.

Doufám, že to vláda rozvolní a vše si zacneme užívat.

Tak se mějte, Petr

Dobrý den, přemýšlím co napsat jsme všichni nešťastný, že nemůže nikam jít, setkávat se s přáteli ještě že mám tak bezvadně asistentky, chodíme občas na chvíli ven, snad už bude lepší počasí a tím o lepší nálada holt sluníčko je sluníčko. Tak to musíme ještě vydržet, zdravím Vás všechny Petr Skopec

Ahoj,

bohužel stále jsme omezení, ale musíme se držet je to těžké, už jsme v životě zažili mnozí z nás těžší chvilky. Já věřím, že zatneme zuby a vydržíme. Máme naše hodné asistentky, které nám pomáhají a zlepšují nám náladu, jsou to naše Sluníčka. Mějte se a opatrujte se.

Váš Petr Skopec

Ahoj,

dnes Vám musím napsat co se nám stalo, nepříjemná věc. Mamince se stal úraz v tramvaji, při rozjíždění spadla na podlahu a má úraz na hlavě a na pravé ruce. S rukou ještě nemůže hýbat. Tak tedy musím využívat službu asistence nejen dopoledne, ale i večer. Večerní asistence spočívá, že mi asistentka dá napít, vyčistí mi zuby a přendá mě z vozíku do postele. Do teď to dělala mamka. Snad to bude brzy dobré.

Petr

Stále je zavřeno chodíme s asistentkami ven na procházky a těšíme se až to všechno skončí. Přeji všem do roku 2021 vše nej, hlavně hodně zdraví a štěstí.

Petr Skopec

Ahoj, co Vám mám napsat, je skoro všude zavřeno, dá se jít jen na chvilku ven i když zatím bylo docela hezky tak se dalo. Moje zlaté asistentky byly celou dobu velmi pohodové. Tak se všichni držte, zdraví Petr Skopec

Zdravím, co mam psát, je koronavirus, všichni se bojíme, všude je zavřeno i má oblíbená restaurace. Jsem s asistentkami doma nebo jdeme na chvíli na procházku. Taky jsem měl karanténu, protože se našel nakažený v Exodu v Třemošné. Takže doufám, že bude líp. Přeji Vám všem, aby jste byli zdraví, nic nikde nechytili, pa Petr Skopec

Dobrý den a ahoj.

Od sdružení Ty a já, kam také chodím, jsem se účastnil akce, kterou pořádali v září. Byly tam hudební skupiny, dobré jídlo a hráli jsme různé hry, byl to fajn den. A to se můžu účastnit jen díky Vám, kteří mi přispějete i malou částkou.

Váš Petr Skopec

Ahoj!

Tenhle měsíc mám hned dva velké zážitky. V půlce srpna jsme měli s celou rodinou křtiny malé Emičky, moc se to povedlo! Z kostela jsme jeli do Exodu, kde se konala oslava – je tam krásný prostor bez bariér, takže jsem u toho všeho mohl být :). A tenhle týden jsme byli ještě s mojí asistentkou Klárkou na čtyřdenním výletem s Exodem do Jižních Čech. Podívali jsme se do Třeboně, do Jindřichova Hradce a cestou zpátky ještě do Písku. Moc jsem si to užil a odvezl si spoustu hezkých vzpomínek. Děkuji za Vaše příspěvky, které posíláte na moji asistenci a mějte se krásně, Váš Péťa

Zdravím,

dnes se s Vámi podělím o zážitek z otevírání nového krámku s našimi keramickými výrobky. Je to v Plzni. Přivítali nás s mojí asistentkou Klárkou přípitkem nealkoholického šampáňa a hostinou. Protože i já se podílel s mojí asistentkou na výrobcích, moc se mi to libilo a potěsilo, všichni byli moc milí.

https://keramika-exodus.webnode.cz/

 

Přeji Vám všem krásné letní zážitky, ahoj Petr

Ahojte, už se to trochu uvolnilo a začal jsem jezdit s asistentkou do Ty a já, Exodu – hurá. S Exodem jsme byli na výstavě her a s asistentkou jsem byl v sobotu na výletě na Radyni. A krásná zpráva – bratrovi a jeho ženě se narodila holčička jmenuje se Emička. Tak to je zatím všechno mějte se fajn Váš Petr Skopec.

Teď v květnu se opatření konečně trošku uvolnila, jupí! Pořád nosím roušku, když jedeme v tramvaji, ale venku ji i sundávám a můžu si užít čerstvý vzduch 🙂 Moc rád chodím ven s mými asistentkami, jsou to moje sluníčka :)))

Mějte se krásně, váš Péťa

Ahoj,

Co Vám mám psat, všichni jsme zavřeni doma a těšíme se, až budeme moci jít ven. Já už jsem venku byl, šli jsme na chvíli do přírody a odtud Vám posílám foto s asistentkou a rouškou. Přeji Vám všem, aby jste to bez jakékoli újmy zvládli. Zdraví Petr Skopec.

Co napsat v dnešním příběhu. Je nutné, abyste se chovali vůči ostatním ohleduplně, chránili i sebe. Vše je zavřeno až na obchody s jídlem, proto se musíme zaměstnat sami. Prostě to musíme vydržet, zase bude líp. Přeji všem hodně zdraví. Držte se.
Petr Skopec

Ahoj. Musím se Vám pochlubit jak jsme byli s Exodem a moji asistentkou na výstavě, která se konala tady v Plzni. Šli jsme se podívat na stará auta a to Wartburky a Trabanty, moc se nám to líbilo, auta byla krásně opravena a nablýskaná. Prostě byl to zážitek. Mějte se fajn a na shledanou.

Dobrý den,

chci se s vámi podělit o nový stacionář kam jsem začal chodit. Je to tam fajn. Jsou to vzdělávací kurzy. Učíme se spoustu nových věcí a opakujeme si i věci co už jsme zapomněli. Chodím tam v pondělí s asistentkou a v úterý jezdím do Třemošné do Exodu. Děkuji všem, kteří mi přispějí na asistenci, protože bych se nikam nedostal, díky moc Petr Skopec

Zdravím,

byl jsem na výletě v Karlových Varech. Jeli jsme od sdružení Exodus. Výlet se moc vydařil, byli jsme na výstavě porcelánu, něco tak krásného jsem dlouho neviděl. Mám Karlovy Vary moc rád, narodil jsem se tam před 44lety. Byli jsme také na dobrém obědě. To vše díky Vám.

Přeji Vám vše nejlepší v roce 2020.

 

Petr

Zdravím Vás všechny mé příznivce 🙂

dnes se s Vámi podělím o práci v Třemošné v keramické dílně v Exodu, vyrábímě tam výrobky na vánoční trhy a nějaké taky pro své blízké. Posílam Vám fotku jak usilovně pracuji, zatím pa

Zdravím Vás všechny.

Napíši Vám o mé prima asistence Viky, která studuje ergoterapii, to je vlastně rehabilitace a mě se věnuje tak, že se mnou cvičí. Podávám jí míček nebo mi ho hází, je to fajn. Na každou asistenci se moc těším.

Také jsme v Exodusu vytvářeli dýně, podívejte se jak se mi povedla 🙂

Děkuji Vám a zachovejte mi přízeň.

Petr Skopec

Dobrý den,

podělím se s Vámi o pozvání na 50 let založení ústavu ve Zbůchu, je tam i škola, kam jsem kdysi chodil do první třídy, potom jsem pokračoval v Berouně. Slavnost byla krasná, hrály tam 3 kapely, potkal jsem tam spoustu známých a škoda, že jsme museli odjet, pokračovalo to i večer. Klára moje asistentka, tam ještě jela.

Tak se mějte krásně a díky Vám všem kteří mi přispíváte.

Petr Skopec

Dobrý den, tak jsme s mojí asistentkou navštívili plzeňskou sportmanii. Ani jsem nevěděl co je sportů, sledovali jsme chvíli aikido nebo víte, že je jóga smíchu? Velice jsme se nejen poučili, ale i pobavili. A toho jsem se mohl zúčastnit i díky vašim příspěvkům. Děkuji všem. Petr Skopec

Ahojky,

jak se máte ? Jedni po dovolených, druzí po prázdninách, na další to vše ještě čeká. Já letos nikam nepojedu budu v Plzni, tak všem přeji hezké dovolenkové dni.

Petr

Dobrý den,

píši Vám jak jsem díky Vašim příspěvkům strávil bezva den koupáním na Boleváku ( největší rybník v Plzni ), byli jsme tam s přáteli co jezdí také do Exodu, byl jsem dvakrát ve vodě se svojí asistentkou no prostě fajn, díky 🙂

Ahojte,

dnes Vám napíši co jsme dělali v Exodu v Třemošné. Jezdím tam každé úterý někdy i ve čtvrtek. Schází se tam docela fajn parta. V úterý chodíme do keramické dílny, jak už jsem Vám asi psal, a s mojí asistentkou Aničkou dělal pro mojí maminku sluníčko, protože ona je takové moje sluníčko. Odpoledne bylo krásně teplo tak jsme šli opékat buřty, prostě pro mě báječný den, děkuji Vám za něj.

Petr

Tak tu máme pomalu květen, všechno kvete a krásně voní. Chodime s asitentkou do parku na procházku a co je hrozně fajn, zabrousíme do zahradní restaurace na kávičku.
Mamka si alespoň ode mne na chvilku odpočine. Ja vám taky přeji takové hezké chvilky, Váš Petr

Ahoj,

byl jsem na horách na Šumavě. Bylo to úžasný. Jeli jsme s Exodem a s mojí asistentkou. Takového sněhu jsem dlouho nezažil. Sáňkovali jsme, jezdil jsem s panem ředitelem Exodu na sáních. V noci jsme měli stopovačku, něco úžasnýho. Po večerech jsme hráli různé společeské hry. Předposlední den jsme jeli do aquaparku do Německa. Tam jsem si dal klobásku na posilněnou, abych mohl plavat. Prostě neskutečný výlet. A to jsem mohl zažít díky Vám.

Děkuji moc a ahoj Petr

Dobrý den Vám všem.

Už je krásně déle vidět, což je moc bezva co Vy na to? Mě teď čeká výlet na Šumavu do Železné Rudy. Jedeme sice jen na čtyři dny, ale je to výlet. Pořádá to EXODUS Tremošná, jede tam celá parta co se scházíme v úterý a čtvrtek právě v Exodu. Budeme tam lyžovat, sáňkovat a chodit do bazénu, no prostě úžasný. Příště Vám napíši jaké to bylo, mějte se fajn. Petr

Ahojte zdravím Vás všechny.

Jak jste oslavili nový rok ? Já tradičně doma v kruhu rodiny a tak bych býval šel ven řádit s ostatními, no snad se někdy dočkám a některý z kamarádů mě vezme. Takle mi zbývá jen se koukat z okna, ale i tak to bylo krásné.

Po novém roce jsem byl po delší době v Exodu s mojí milou asistentkou a měli jsme za úkol udělat sůl do koupele. Přinesli nám bezbarvou sůl a různé barvy, my to smíchali, každý jakou chtěl barvičku, já jsem udělal fialovou, asistentka udělala modrou, měl jsem z toho hroznou radost. Vždycky mám radost když se mi něco podaří a co vy ? Tak to je zatím o mě všechno, ať Vám v letošním roce všechno vychází

Petr

Zdravím Vás všechny, kteří mi přispíváte, vánoční svátky byly krásné, strávil jsem je v rodinném kruhu, ale i s mojí milou asistentkou. Byli jsme na vycházce a pak byla štědrovečerní večeře a dárečky. Teď se těším na silvestra. Dopoledne půjdeme s asistentkou do parku a pak budu s našima čekat na rok 2019 tak jako Vy. Přeji vám všem do nového roku hlavně hodně zdraví, štěstí a splnění vašich přání. Petr Skopec

Ahoj, zdravím Vás všechny.

Dnes Vám napíši můj den v Třemošné v Exodusu s mojí asistentkou. Po kompletní ranní hygieně ( kterou provádí má asistentka ) pro nás v 8,30h přijede auto ( sváží více klientů ), které nás odveze do Exodusu. Dáme si kávu a jedeme do keramické dílny, kde mi moje asistentka pomáhá vytvářet výrobky, jako například hrnečky, které se pak prodávají a výtěžek jde na toto úžasné centrum. Fotky mých výtvorů přidám později 🙂 Potom se přesuneme do společenské místnosti a asistentka mi dá oběd. Odpoledne hrajeme různé hry nebo se díváme na nějaký film. No a pak jedeme domů, kde se už o mě postará maminka.

Zdravím všechy mé přiznivce.

Dnes Vám napíši příběh o mé asistence. Před dvěma měsíci ke mě začala chodit nová asistentka. Na začátku jsme si moc nesedli, tak jsem s ní moc ven nechodil. Ona ale měla výdrž a občas přišla, šli jsme na vycházku, výstavu apod. Vyklubal se z ní fajn člověk. Je trpělivá, hodná a já jsem rád, že jí mám. Tak vidíte, tohle bych dřív vůbec neřekl. Tak pa a zachovejte mi hodně přízně.

AHOJKY A DORÝ DEN VÁM VŠEM. BYL JSEM SE PODÍVAT SE SVOJÍ ASISTENTKOU VE STACIONÁŘI ČLOVÍČEK, KAM JSEM TŘINÁCT LET DOCHÁZEL, BYLO TO MOC HEZKÉ SETKÁNÍ. PROŽIL JSEM TAM SPOUSTU ZAJÍMAVÝCH CHVIL A NA NĚ JSME VZPOMÍNALI, JAK JSME HRÁLI DIVADLO NEBO DĚLALI PODZIMNÍ SETKÁNÍ SE SCÉNKAMI A OPÉKÁNÍ BUŘTŮ. MAMINKY NÁM NAPEKLY RŮZNÉ DOBROTY A PŘIPRAVILY BÁJEČNÉ POHOŠTĚNÍ, PŘIŠLI TAKÉ NAŠI KAMARÁDI. ŠKODA, ŽE TAM UŽ NECHODÍM, BYLO TAM FAJN A DĚKUJI ŽE I DÍKY VÁM MOHU MÍT ASISTENTKY A MÍT TAKOVÝ ZÁŽITEK. PETR

Ahoj, minulý měsíc jsem vám slíbil, že Vám napíši o výletě na Lipno. Jelo nás osm, cesta trvala asi tři hodiny, když jsme tam prijeli nejdříve jsme se ubytovali v krásném apartmánu. Po obědě jsme vyrazili na stezku do koruny stromů, bylo to nádherné, ten rozhled. Pak jsme se zastavili na malé občerstvení. Po večeři jsme si povídali. Druhý den jsme vyrazili po snídani na bezbarierové lodě a nalodili jsme se. Žádný z nás se na takové lodi ještě neplavil. Domů jsme jeli plni zážitků. Všem bych to moc přál a diky vaší finanční podpoře jsem to mohl prožít, moc děkuji. Petr

Ahoj, zdravím Vás všechny, kteří mi přispíváte i malými finančními částkami. Já vím, že je to těžké, peněz není nikdy dost. Teď jsem smutný, protože mi odešla moje fajn asistentka Klárka, ale zase mi přišla navštívit bývalá asistentka Karolínka. 30.7.a 31.7. jedu na výlet na Lipno. Jedeme od EXODU z Tremošné, půjdeme do korun stromů a vezmou nás i na lodích na vodu, hrozně se těším. Příští měsíc Vám o výletě napíšu víc. Přeji vám všem hodně hezkých chvil na dovolené, odpočiňte si a načerpejte nové síly. Ahoj Petr

Dobrý den, teď Vám napíši zážitky z výletu do Plas do Zoo. Nejvíce mi tam zaujal lev, byl takový majestátný a měl krásnou srst a taky opice, krmily se paprikou a já myslel, že se živí jen ovocem, hlavně banány, byl to hezký výlet.

V Exodu, tam se scházíme mladí lidé s různým postižením, povídali jsme si a opékali mé oblíbené buřty. Možná si myslíte, že žijeme jen radovánkami, ale věřte mi, že bychom byli raději zdravý a měli obyčejné denní starosti, i když vím že i Vy máte svá trápení. Přeji všem co nejvíce hezkých dní jaké mám já díky Vaším příspěvkům. Zdravím Petr

Ahoj. Byli jsme s asistentkou ve městě a zahlídli plakát, že u nás v Plzni v Plaze jsou medici a medičky a kontrolují zdravotní stav kolemjdoucích lidí – TK, hladin cukru v krvi, podkožní tuk. Šli jsme se tam podívat a nechali jsme se s asistentkou změřit. Hodnoty byli dobré, ale lepší byly hezké medičky. Divil jsem se, že můj tlak nebyl zvýšený. Vedle byla kavárna tak jsme šli na dobrou kávu.

Ahoj. Mám zážitek, který Vám popíši. Byl jsem minulý týden na posvícení v Chrástu u Plzně. Bylo to tam skvělé. Bylo to na faře. Pan farář s manželkou jsou moji dobří přátelé. Jeho paní Hanička mi dřív asistovala a od té doby spolu kamarádíme. Bylo tam spousta lidí, počasí nám vyšlo a bylo krásně. Světil se tam kříž na kostele. A s Haničkou jsme zaspomínali na staré časy. Byl tam oheň a opékali jsme klobásy. Byl to hezký den. A díky Vám je mi umožněno takové dny prožít.

Ahoj. Co pro mě znamená osobní asistence? Už asi 15 let je součástí mého života. Rodiče stárnou, síly jim ubývají a zvláště teď osobní asistentky potřebuji na osobní hygienu, pomoc při oblékání, krmení a i to dobré kafe mi musí dát vypít. Ruce ani nohy mi neposlouchají, já vlastně ani sám nesedím. Ale dost smutnění, jsem rád že ty moje asistentky mám a že jsou i hodní lidé, kteří mi chtějí i malou částkou přispět. Všem moc a moc děkuji.

Petr

Díky asistenci se dostanu do společnosti, za sportem, ale i do kavárny na dobré kafíčko. Tam se scházíme ještě s dalšími kamarády a kamarádkami – vozíčkáři, je to fajn, protože se dovídám spoustu nových a zajímavých věcí, například kde jsou pro nás nějaké akce. Domlouváme se také na výlety.

Zimu mám moc rád, hlavně když sněží, ale jaro je jaro.

Moc vás všechy zdravím Petr Skopec

Velmi děkuji Všem dárcům, kteří poskytli finanční dar. Tímto se mi dostává skvělé péče od asistentek, které pracují v Heweru.

Rád bych, abych mohl dál navštěvovat centrum denních služeb Exodusu v Třemošné u Plzně ( poskytuje vzdělávací a volnočasové aktivity, zprostředkování kontaktu a rozšíření sociálního okolí a tím přispívá ke komplexnímu rozvoji jejich osobnosti a zvýšení samostatnosti ).

Děkuji Petr

Můj den v EXODU:

Ráno přijde asistenka Karolína a po ranním umytí mě obleče a jedeme dodávkou s plošiou do Exodu v Tremošné. Jezdíme tam v úterý nebo ve čtvrtek. Když tam přijedeme dáme si kávu a svačinu. Na kafíčko se moc těším 🙂 Scházíme se ve velké společeské místosti, popíjíme kávu nebo čaj a povídáme si o běžných věcech. Poté začínají různé aktivity, jako jsou například deskové hry, rukodělky, jako je výroba květináčů, věců, svícnů, hrnečků, misek, srdíčka, postaviček a podobně. V poledne se vydává oběd. Každé úterý probíhá keramika, ktrerá mě velice baví. Když počasí dovolí chodí se na různé procházky po okolí, jezdí se a výlety, na trhy, do zoo. Když je ošklivě jdeme do cukrárny. Program v Exodu končí v 15hodin a poté se rozjíždíme domů.

Ahoj, nyní jsem opět venku a s mojí asistentkou se skvěle bavíme. Jsem opravdu moc rád, že se mohu dostat ven mezi lidi 🙂

Venku je už hezky a díky asistenci mohu vyrážet ven mezi lidi. Kochat se přírodou a hezkým počasím. Také využívám příležitosti ke kontaktu s ostatními. Například v plzeňské kavárně Kačaba ( kavárna pro hendikepované ) se setkávám s mými vrstevníky 🙂

Petr děkuje Všem dárcům, kteří poskytli finanční dar, neboť tímto došlo ke zprostředkování kontaktu s lidmi, ať už s lidmi s hendikepem nebo bez.

Prosím Vás o další pomoc, abych mohl navštěvovat centrum denních služeb Exodusu v Třemošné u Plzně ( poskytuje vzdělávací a volnočasové aktivity, zprostředkování kontaktu a rozšíření sociálního okolí a tím přispívá ke komplexnímu rozvoji jejich osobnosti a zvýšení samostatnosti ).