Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Eva

Zpět na příběh

Nejprve bych vám chtěla poděkovat za vaši podporu, díky které mohu stále zůstat v domácím prostředí, ve kterém se cítím nejlépe. Bez podpory nadačního fondu Pečovatel bych si nemohla dovolit, i přes podporu rodiny, potřebné množství hodin asistenční péče.

Tento měsíc jsem oslavila 75. narozeniny, oslavu s rodinou jsem si hodně užila. Nyní se už těším na jarní dny plné sluníčka.

Za pomoci mých skvělých asistentek jsme dnes vyráběly podzimní dekoraci. Tvořily jsme ji s nadšením a pro radost. Už se těším na barevný podzim.

Jsem velice vděčná, že díky vaším příspěvkům si mohu dovolit asistenční péči a zůstat tak nadále ve svém domácím prostředí.

Do úterý pršelo, ve středu už ne.Hned jsme to využily a vyrazily s moji báječnou asistentkou Vendulou do města na trh a koupily meruňky, blumy, borůvky,rybíz, fazole, hrášek. Jely jsme s MHD a pak invalidním vozíkem po Třídě míru.Náš malý výlet jsme zakončily v kavárně Dobrá káva a daly si do nosu kávu a tonic. Byl to pěkný výlet. Následující den opět pršelo, tak mám radost, že se nám podařilo využít po dlouhé době slunečného dne k přijemné procházce.

Dobrý den, kromě nepřijemných klimatických výkyvů,,které jsem velice těžko snášela.Výrazné bolesti a otoky bérců obou DK, kde jsem skoro ani nemohla chodit,. a neseriozního a ,arogantnméího chování neurologa, který mi předepsal zcela nevhodné chodítko!Nevím co s ním budu dělat???????se na mne usmálo štěstí a radost a úsměv na tváři. Naše vnoučata absolvovali konec školního roku s vynikajícím vysvědčením .Samé jedničky. Jeník 6 třída a Natálka 8 třída.Samozřejmě jsme to s rodiči jeli náležitě oslavit do místní cukrárny se zmrzlinovým pohárem.

Mám ráda velice jaro, když už všechno raší ze země a mohu si dopřát to potěšení a dívat se na kytičky a jak vše se dere na povrch. Ačkoli už bylinky a kytky už nemohu skrz zdravotní potíže tak vychutnávat, přece mám  radost z nich jak mi asistentky pomáhají. Vesměs jsou to holky vlastnící malé zahrádky, tak rádi pomohou. Letos se obzvlášť povedlo. vyměnily jsme hlínu, dali novou ze zahradnictví a paní ze zahradnictví nám také poradila. Rajčata máme různé druhy,pažitku,šnitlik,hrášek,rozmarýn, mátu,majoránku,Vše uložím do mrazáku na zimu. A kytičky to je jedna radost, Snad budou i třešně.

 

Vážení,

zdravotně jsem se necítila moc dobře .Musela jsem si navýšit asistenční službu. Ale už je to lepší, tak vám píši.

moje rodina dcera s manželem a 2 vnoučaty tento víkend přijeli už v pátek, tak jsem byla moc ráda. Byli tady až do neděle. Tak jsme si to užili.  Mají nějaké aktivity někdy o víkendu. Buď latinsko- americké tance vnučka  nebo horolezectví vnouček.

Přivezli kyblík z KFC to já tuze ráda. Samozřejmě že jsme si všichni dali do nosu. A vykládali co bylo ve škole jak maminka s nimi kupovala bačkory do třídy.Já spím s vnoučaty v ložnici a rodiče v obýváku.Já ráda peču ačkoli vše dělám v sedě.Pekla jsem bábovku a švestkový koláč s drobenkou.

Ráno jsme si přispali. Snídali jsme koláče a udělali kakao.Jak je tady víc lidi  a myčka jela v jednom kuse.Je to výborná věc. Když jsem sama doma, tak myji jen obden.K obědu dělala dcera kuře na paprice s haluškami a hlávkový salát.Odpoledne šli děti nakoupit k Vietnamcům drobnosti a od cesty nanuk,odpoledne Janík zpravoval ptačí budku už byla celá rozklížená.Odpoledne jsme seděli na zahrádce,Dcera vybírala zbytky rajčat a sebrala opadané listí z třešní. Dostali nějakou plíseň.Zůstali jen kytky a bylinky. Ale ty se ještě drží, mám je na vyvýšeném truhlíku. Na ně dosáhnu. Večer jsme si pouštěli Doba ledová a neděli jsme si opět pospali. Nejraději spí vnučka. Vydrží spát celé dopoledne.Na oběd jsme šli do Čínské restaurace na pečenou kachnu. Tu miluji. Děti na kuře. Po obědě jsme jeli do Apolenky, je to takové dětské centrum pro menší i větší děti. Je tam lanové centrum a jízda na koníčkách.Dali jsme si tam zmrzlinu a Colu a Pavel nealko pivo. Večer jsem ještě zadělala na langoše. Jeli do Prahy kolem 20.00 hod.

Byl to krásny víkend a slunečný a bylo i teplo

Holá

I když byla krize coronaviru, tak jsem se snažila maximálně dodržet opatření, nevycházela jsem ven, e-shopy mi přebírala asistentka ani ven jsem nechodila. Jen kolem té moje malé zahrádky. Děti mi nakoupili velké truhlíky na hohách. Já  se nemohu ohýbat, takže tato výška mi vyhovuje. Zeť mi je připravil na sadbu a také jsme s vnoučaty vyrazili do zahradnictví. Bydlí v paneláku tak jsou rádi na venkově. Nakoupili jsme spoustu kytiček a nasázeli. Jelikož to bylo náročné, tak jsme zbytek dodělaly s asistentkou. A teď mám z nich radost a také z rajčátek, které mám v plastových konvích, Občas děláme malé procházky, nebo jedeme na čokoládu k Bakjerovi ve městě. S chodítkem je to náročné skrz nerovnost chodníků a kočičích kamínků. Jsem vyčerpaná na silnici. Minulý víkend byli tady děti a vnoučata očesali třešeň. Bylo toho dost.1 velká krabice a 4 pletené koše. Já seděla pouze pod stromem o obírala třešně na co dosáhnu. Dcera vařila. Dělala opečené brambory na plátky s kuřecím masem a zalité smetanou a k tomu rajčatový salát. Večer jsme opékali buřty a grilovali maso. Byl to moc hezký zážitek. Trochu stínu do toho vmetlo, že jsem nemohla vnoučkovi 10 roků najít dárek soupravu oblečení na fotbal. Hledám, hledáme všichni včetně asistentky ale bez úspěchu.!!!

Jen ty bouřky a tornáda mi nepřidaly na psychice. Jelikož mám sociální cítění tak jsem využila nabídku a  nakoupila přes Rohlík potřebné věci.

Eva, Pardubice