Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Julie

Zpět na příběh

Dobrý den,

v dubnu je od 3.4 do 1.5.2024 Julinka v Sanatoriích  Klimkovice, kde spolu podstupujeme terapie.

S pozdravem

Kozáková

Vážení dárci,

v březnu Julinka absolvovala asistence již na nové adrese Zet-My Olomouc Slavonín, kde se jí moc líbilo.

Zvládla také svůj druhý odlehčovací víkend v tomto roce, vše bez větších komplikací. Dokonce s paní asistentkou absolvovala návštěvu cirkusu, to byl pro ni nezapomenutelný zážitek, má moc ráda zvířátka a děti kolem sebe. A my pečující budeme čerpat sílu z tohoto víkendu ještě dlouhou dobu. Za to i Vám velké díky!

Březen byl ale taky plný rehabilitací, Julinka ve Zlíně zvládla další neurorehabilitační pobyt.

V dubnu ji čeká 4 týdenní pobyt v Sanatoriích Klimkovice.

Přejeme všem krásné jaro.

Maminka Dáša

Vážení dárci,

v únoru se Julinka účastnila oficiálně svého prvního povedeného odlehčovacího víkendu, tedy pobyt s přespáním.

Pro nás pečující to byl víkend plný relaxu, dohánění spánkového deficitu a pohody, moc všem dárcům a NF Pečovatel děkujeme.

Julinka si dle asistentek pobyt také užila, sice to byl pro ni asi lehký šok, ale překvapivě vše krásně zvládla a to díky obrovské profesionalitě všech ze Zet-My.

Moc bych si přála, aby i případné další termíny probíhali takto bezproblémově a Julinka si zvykala na větší osamostatnění.

Přejeme všem příjemný konec zimy, snad už se nám blíží jaro.

Maminka Dáša

 

Zdravíme všechny v novém roce,

Julinka si spolu s rodinou užila krásné svátky a do Nového roku vstoupila s úsměvem.  Julinka má na rtech úsměv naštěstí skoro pořád. Na vánoce dostala krásné dárečky které budou snad dělat radost celý rok. Během ledna už byla Julinka bohužel i nemocná, snad máme pro tento rok „vybráno“ neb aspoň na nějakou dobu.

Od ledna Julinka opět navštěvuje školu a tolik potřebné terapie.  Také opět pravidelně využíváme ambulantních odlehčovacích služeb spolku Zet-My v Olomouci, kam se Julinka moc těší a my doma máme šanci nabrat aspoň trochu sílu a věnovat se sestřičce Štěpánce. Moc děkujeme všem dárcům, že  nám to umožní!

Přejeme všem jen to nejlepší v roce 2024

Maminka Dáša

Zdravíme všechny,

v prosinci si Julinka užila tzv. Vánoční den spolu s ostatními klienty Zet-My v Javoříčku. Děti měli báječný program v podobě vánočního tvoření, rozsvícení stromečku a besídky.  Dle fotek (Julinka nemluví) stavěli sněhuláka, proběhla i koulovačka. Jsem šťastná, že pro děti s postižením Zet-My takové akce pořádá, asistentky jsou moc milé a profesionálky na svém místě!

Nyní už se všichni těšíme na svátky, až budeme všichni spolu a Julinka – náš vánoční Grinch už průběžně upravuje výzdobu doma k obrazu svému :).

Děkujeme všem dárcům a přejeme pohodové svátky a do roku 2024 Všem pevné zdraví!

Maminka Dáša

Zdravíme všechny,

v listopadu oslavila Julinka spolu se sestrou 10. narozeniny, užila si krásnou oslavu s pořádným dortem, Julinka totiž moc ráda mlsá.

Taky absolvovala měsíční intenzivní terapie v neuro-senzorickém centru v Ostravě. Každodenní dojíždění a 4 hodiny terapií denně, opravdu náročný měsíc. Pokroky jsou nicméně viditelné, Julinka se krásně soustředí, zklidnila se a zároveň se zlepšila kvalita spánku. Teď už se po měsíci těší do školy na spolužáky a paní učitelky.

Děkujeme všem dárcům a přejeme kouzelný adventní čas.

Maminka Dáša

Zdravíme všechny,

říjen byl pro Julinku náročnější: hodně terapií, kontrol u lékařů a s tím spojené četné přesuny v autě a bohužel také nemoc.

Náročný byl tento měsíc i pro nás pečující díky Julinčině poruše spánku a obzvláště jsme tedy uvítali odlehčení formou ambulantní asistenční služby.

Julinka oslaví za dva dny spolu s dvojčátkem Štěpánkou 10. narozeniny a já bych si přála, aby obě moje dcery byly  zdravé a i nadále usměvavé a spokojené slečny.

V listopadu nás čeká měsíční intenzivní terapie v neuro-senzorickém centru v Ostravě, kde se těšíme na další Julinčiny pokroky.

Děkujeme všem dárcům a přejeme pohodový podzim.

Maminka Dáša

Vážení dárci,
v září Julince začala škola, kam se moc těšila. Julinka chodí do speciální školy ve Vyškově, kde má moc fajn paní učitelku i paní asistentky. Minulý týden byla Julinka na terapeutickém pobytu pro rodiny, kde je jedince s vzácným onemocněním, což Julinka splňuje. Pobyt pořádala Česká asociace pro vzácná onemocnění, pobyt byl pro nás všechny velmi inspirativní a přínosný.
Od září už také podstupuje Julinka pravidelné terapie, které Julinku stále posouvají ve vývoji. Poslední zářijovou sobotu čeká Julinku druhý pokus o pobytovou odlehčovací službu – noc, snad vše půjde hladce a Julinka si víkend užije, tímto velké díky Zet-My Olomouc za snahu rozšířit nabídku odlehčovacích služeb i na pobytovou formu.
Děkujeme všem, že nám pomáháte!
Přejeme krásné babí léto

Maminka Dáša

Zdravíme všechny,

Julinka si v srpnu užívala zasloužené volno od cvičení a čerpala asistenční hodiny v Zet-My Olomouc.

Asistentky/asietenti Julinku vzali do aquaparku a taky do „špagetárny“ a podnikaly společně výlety nejen po okolí.

Tento čas si Julinka moc užívá a my rodiče můžeme pracovat. Julinka v srpnu také byla společně se sestřičkou Štěpánkou na rodinné dovolené. ale prázdniny jsou u konce a je na čase se vrátit do školy a do „režimu. Adapatce ve škole bude snad bez větších problémů. Hned příští týden čeká Julinku neurorehabilitace ve Zlíně a logopedie, postupně v září se přidají hippoterapie.

Přejeme všem pohodový začátek školního roku.

Děkujeme všem dárcům!

Maminka Dáša

Zdravím všechny,

Julinka si v červenci užívala příměstský tábor v Zet-My Olomouc a další asistenční hodiny plné spousty zážitků (plovárna, zoo Lešná, bazén Bohuňovice, herna…).

Moc děkujeme všem asistentům za takové nasazení a takto pestrý program v rámci asistenčních služeb, je to moc příjemný pocit pro nás rodiče, že naše dítě má taky krásné zážitky z prázdnin.

Bohužel nás v tomto měsíci potkalo i několik nepříjemných zdravotních komplikací (2 vytržené mléčné zoubky, které Julinku trápily a také borelióza).

Všem přeji pohodové léto

Maminka Dáša

Vážení dárci,

Julinka si v červnu užívala nových prostor asistenční služby Zet-my Olomouc, kde je k dispozici pro klienty krásná zahrada. Julince se tam moc líbí a je moc ráda opět v kolektivu dětí a asistentů. Už se  moc těší na léto, kdy budou moci využívat i venkovní bazén. Julinka po dlouhé absenci také začala chodit do školy a opět navštěvovat pravidelné terapie (neurorehabilitace, hippoterapie, logopedie).

Pomalu se blíží konec školního roku a čeká nás opět změna režimu (bez školy, více asistencí, příměstský tábor), což je vždy trošku náročnější.

Náročnější to bude i pro nás doma, ale s pomocí asistenčních služeb si léto také užijeme.

Všem přejeme krásné léto.

Dáša – maminka Julie

Vážení dárci,

v květnu Julinka podstoupila operaci mandlí (krční i nosní) na ORL Dětské nemocnice FN Brno.

Bylo to pro ni hodně náročné a bolestivé, ale vše zvládla bez komplikací a už krásně dýchá, takže se vše povedlo.

Julinka nesmí po operaci 2 týdny do kolektivu, takže čerpala hodiny asistence doma. Už se ale moc těší mezi lidi a za kamarády do školy v červnu.

Všem přejeme krásné jaro.

maminka Dáša

Vážení dárci,

Julinka během dubna bohužel nemohla čerpat hodiny asistence. V první části měsíce byla v lázních- Sanatoria Klimkovice, kde terapie kvůli nemoci bohužel nebyla schopna dokončit. Dlouhá nemoc si tentokrát vybrala daň na motorickém stavu Julinky, výrazně se zhoršila kvalita chůze, Julinka se slabá, velice unavená a dobírá druhá antibiotika. Snad bude brzo hezké počasí a s ním se i Julinka určitě brzo uzdraví! V květnu ji čeká plánovaná operace, tak musí být fit.

Všem dárcům děkujeme za podporu!

Maminka Dáša

Vážení dárci,

Julinka během března absolvovala bohužel jen pár hodin asistence, byla nemocná a její zdravotní stav nám to více neumožnil. V březnu měla také Julinka a její dvojče Štěpánka jarní prázdniny, kdy hodně odpočívala a nabírala síly, protože již tento týden ji čeká nástup do Sanatorií Klimkovice na rehabilitační program RehaKlim a náročné terapie v rozsahu 28 dní. Snad bude Julinka zdravá a absolvuje celý pobyt, vždy udělá nemalé pokroky, ze kterých se celá rodina raduje.

Všem dárcům děkujeme za podporu!

Maminka Dáša

Vážení dárci,

Julinka během února absolvovala náročné vyšetření v Dětské nemocnici FN Brno a bohužel ji bude nejspíš čekat i následná operace mandlí, o dalším postupu se rozhodně během března, držte jí palce. Nicméně si Julinka v únoru spolu s asistenty užila návštěvu bazénu, vodu doslova zbožňuje. Dále spolu s asistenty navštívila velkou dětskou hernu, takže čas na odlehčovacích službách byl přímo parádní. Díky tomuto času mohla naše rodina nabrat novou sílu na další péči a každodenní výzvy. A to také díky Vám!

15/2  jsem si také připomenuli mezinárodní den Angelmanova syndromu, kterým naše Julinka trpí.

Všem dárcům děkujeme za podporu!

Maminka Dáša

Vážení dárci,

vánoční svátky si Julinka užila s rodinou a měla velkou radost z dárečků, které našla pod stromečkem, hlavně pěnová stavebnice ji moc potěšila. Rok 2023 ale zahájila na plný plyn. Celkem 4 týdny neuro-senzorických terapii v Ostravě ve Verheul centru.

Terapie jsou časově velice náročné (4hod/den) a každodenní dojíždění také. Nicméně Julinka to krásně zvládá a pozorujeme i malé pokroky v Julinčině vývoji.

Na odlehčovacích službách si s asistenty užívá procházek, nových hraček v herně a také návštěvu muzea.

Všem dárcům děkujeme za podporu a přejeme v Novém roce pevné zdraví.

Maminka Dáša

Vážení dárci,

v prosinci Julinka absolvovala náročné intenzivní neurorehabilitační cvičení v Arcada Hranice, ale je to naše šikulka, takže vše krásně zvládla, přikládáme foto pro Vaši představu, jak to probíhá. Byla velká únava, teď už ji čeká jen odpočinek a snad i nějaký ten dáreček pod stromečkem. Pro nás doma je dárkem i malinký Julinčin posun ve vývoji.

Na odlehčovací službě si Julinka užila parádní vánoční besídku s asistenty. Těm moc děkujeme za jejich super přístup a to, že k nim Julinka ráda chodí, už teď se těší na leden a nová dobrodružství.

Všem Vám přejeme pohodové prožití svátků a v Novém roce pevné zdraví!

Dáša

Vážení dárci,

Julinka v listopadu oslavila spolu se svým dvojčetem Štěpánkou deváté narozeniny, byla to krásná oslava plná dětí, dobrot, her a tanečků. Věřím, že nám holky budou dělat tolik radosti i dál, obě jsou velká sluníčka. Julinka taky chodila do školy a na pravidelné terapie, posíláme fotku z hippoterapie v Piafa Vyškov, kam Julinka dochází už 6 let a tyto terapie velice pomáhají jednak aktivizačně na mentální stav a také fyzicky na posílení hypotonického svalstva trupu.

Aktuálně je Julinka bohužel nemocná a nemohla tak v listopadu čerpat všechny plánované hodiny asistence, ale snad bude brzo zdravá.

Přejeme všem pohodový advent

maminka Dáša

Vážení dárci,
nedávno nás svoji milou návštěvou poctila ředitelka Nadačního fondu pečovatel paní Monika, bylo to moc fajn setkání a tímto jí děkujeme za její nelehkou práci!
Julinka v říjnu absolvovala svůj první odlehčovací pobyt s přespáním na jednu noc, což bylo pro nás rodiče velice napínavé a dobrodružné.
Očekávání, zda vše Julinka zvládne mimo domov (především strach o spánek, trpí poruchou spánku), radost z volného času a možnosti relaxace i ve večerních hodinách. Asistentky všechno zvládli na jedničku a Julinka také, pobyt si užila s úsměvem jí vlastním, nás rodiče naplnil tento pobyt nadějí, že snad v budoucnu bude možnost využívat i takovýto druh odlehčovací péče, který v našem kraji zatím pro děti s těžším postižením není dostupný.
Máme za sebou krásné podzimní prázdniny s rodinou plné výletů a zážitků.
Teď už zase zpět do režimu školy a pravidelných terapií.
Krásný podzimní čas všem! Děkujeme všem dárcům za podporu!
Dáša maminka Julinky

Vážení dárci,

v září Julinka úspěšně zahájila docházku do druhé třídy speciální školy ve Vyškově. Julince se ve škole moc líbí a adaptace na změnu po prázdninách proběhla bez větších komplikací. Ve třídě má Julinka tři spolužáky a chodí tam moc ráda, letos je ve třídě i nová paní asistentka, která je stejně jako paní učitelka a další paní asistentka velká „sympaťačka“.

Od září Julince nastal pravidelnější režim všech terapií a  absolvovala i 2 týdny intenzivní neuro-rehabilitace (2hod/den, 5x/týden) v Hranicích na Moravě, což bylo náročné, po cvičení stihnout ještě školu, ale Julinka je bojovnice a vše zvládla se svým nekonečným úsměvem.

Děkuji všem milým dárcům, že může Julinka využívat odlehčovací službu a my máme prostor dočerpat sílu a tzv. dobít baterky!

Přeji všem pohodové „babí“ léto

Maminka Julinky Dáša

Vážení dárci,

v srpnu Julinka absolvovala druhý příměstský tábor v Olomouci, který byl plný opět nevšedních zážitků.

Díky odvaze a profesionálnímu nasazení osobních asistentů se mohla Julinka účastnit návštěvy jump parku, plovárny, bazénu a také jízdy na bobové dráze. Všechno si to moc užila, navázala nové kontakty s asistenty i dalšími klienty odlehčovací služby, byla nadšena a my také.

Moc Vám děkujeme za finance a možnost tyto zážitky Julince dopřát!

Nyní už pomalu vyhlížíme začátek školního roku, kam se Julinka moc těší.

Hezký zbytek léta

Maminka Dáša

Milí dárci,
s jistotou vím, že Julinka by Vám všem určitě moc ráda poděkovala, ale díky absenci řeči to není možné.
Během července si užila asistenci se super programem v rámci příměstského tábora v Olomouci, kdy sbírala úžasné prázdninové zážitky.
Například výlet parníkem, hraní minigolfu, kino, návštěvu bazénu a plovárny. Všichni asistenti byli moc trpělivý a úžasní a Julince se program náramně líbil. Pro mě jako mámu takto postiženého dítěte je tahle služba, navíc s takto bohatým programem něco speciálního a výjimečného, tak poděkuji za Julinku já, Vám dárcům a všem asistentům velké DÍKY zato, že i naše děti s handicapem můžou mít krásné prázdniny.
Přejeme pohodové léto.
Julinka a její máma Dáša

Vážení dárci,

chtěla bych Vám moc poděkovat za Váši štědrost a finanční dary pro naši dceru Julinku! Hřeje mě u srdce, že existují lidé, kterým není lhostejný osud jedinců, kteří v životě neměli tolik štěstí  a bojují se svou nemocí.

V červnu byla Julinka dva týdny nemocná, hnisavá angina zapříčinila, že Julinka nechtěla nic jíst a pít, takže přežívala jen na tekuté stravě. Naštěstí antibiotika zabrala, škaredé horečky ustoupily a Julinka začíná opět jíst.  Z tohoto důvodu jsme tento měsíc nemohli čerpat asistence  v plné výši, Julinka byla doma. Velkým kamarádem a společníkem Julinky, nejen v době nemoci, je kocourek Vincent, posíláme fotku, pro Julinku je to obří potěšení a dovede s ním trávit spoustu času.

Teď už Julinka pokračuje v pravidelných terapiích, které ji posouvají malinkými kroky vpřed. S Julinkou trávíme hodně času na cestách, abychom našli tu nejlepší péči a věříme, že tahle časová a finanční investice má smysl, kvalita jejího i našeho života se díky komplexní léčbě lepší.

Děkuji Vám všem  milým dárcům za Julinku!

Přeji všem zdravé letní dny

Maminka Julinky Dáša